Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en Exploitatieplan ‘Buitengebied Wouw’ en reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-brabant

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf maandag 30 augustus 2010, gedurende zes weken ter inzage liggen:

  • 1. het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 juli 2010 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Buitengebied Wouw’ .

  • 2. het besluit tot reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant van 17 augustus 2010.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben bij besluit van 17 augustus 2010 besloten om voor een gedeelte van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Wouw’ een reactieve aanwijzing te geven. De reactieve aanwijzing houdt in dat het bestemmingsplan niet in stand blijft op onderstaande onderdelen van het plan:

  • Artikel 29.2.1 ‘Maximaal toelaatbaar’, voor zover dit ziet op artikel 24 ‘Wonen-2’.

  • Artikelen 3.3.3 & 4.3.5 ‘Gebouwen buiten bouwvlak (veldschuurtjes e.d.)’.

  • Artikelen 3.7.10 & 4.7.10 & 5.7.10 & 6.7.7 & 7.7.7 ‘Huisvesting tijdelijke werknemers agrarische bedrijven’.

  • Aan de Moerstraatseweg 14a de bestemming artikel 11 ‘Bedrijf- 4’ en de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf- groothandel en verwerking agrarische producten’. (Zie bijlage 1)

  • Aan de Plantagebaan 58 de bestemming artikel 11 ‘Bedrijf- 4’ en de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – aannemersbedrijf. (Zie bijlage 2)

  • Aan de Kruislandseweg 2a de bestemming artikel 10 ‘Bedrijf- 3’ en de functieaanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf – grondverzetbedrijf. (Zie bijlage 3)

  • Aan de Hoeksebaan 3 de aanduiding ‘bouwvlak’ en de functieaanduiding ‘paardenhouderij’ binnen de bestemming artikel 4 ‘Agrarisch met waarden – 1’. (Zie bijlage 4)

  • De locatie tussen Herelsestraat 30 en 34 de bestemming artikel 24 ‘Wonen – 2’. (Zie bijlage 5)

  • De locatie nabij (ten zuiden) Plantagebaan 229 de bestemming artikel 24 ‘Wonen – 2’. (Zie bijlage 6)

  • Aan de Spellestraat 42c gedeeltelijk (het oostelijk deel) de aanduiding ‘bouwvlak’ en de functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’ binnen de bestemming artikel 3 ‘Agrarisch’. (Zie bijlage 7)

Gedurende de bovenvermelde termijn van de terinzagelegging kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan ‘Buitengebied Wouw’ hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan zijn aangebracht, kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Gedurende de bovenvermelde termijn van de terinzagelegging kunnen belanghebbenden eveneens beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  ’s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het bestemmingsplan, exploitatieplan, vaststellingsbesluit en het besluit tot reactieve aanwijzing liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor, bij de Openbare bibliotheek aan Markt 54 te Roosendaal en bij Servicepunt De Geerhoek, Kloosterstraat 19a te Wouw. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal: www.roosendaal.nl.Het bestemmingsplan en exploitatieplan met achterliggende stukken is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor nadere informatie: afdeling beleidsrealisatie, team regelgeving, mr. J.C.P.J.M. Vergouwen, tel. 0165-579495, e-mail j.vergouwen@roosendaal.nl of bij het informatiecentrum, tel. 0165-579235.

Roosendaal, 27 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Roosendaal,

W.H. Huijbregts-Schiedon,

burgemeester.

J.P. Kruf,

secretaris.

Naar boven