Bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o. , Sneek’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sneek maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Sneek in haar vergadering van 29 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’ gewijzigd heeft vastgesteld:

Tevens heeft de raad voor dit bestemmingsplan besloten om geen exploitatieplan vast te stellen, als bedoeld in artikel 6.12 Wro.

Het bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’ heeft betrekking op het plangebied ten westen van de historische kern van Sneek en bestaat uit twee delen:

  • 1. het gebied rond Malta, begrensd door de Geau en de Zuidwesthoekweg;

  • 2. het gebied rond de Stationsstraat, begrensd door de Parkstraat, Dr. Boumaweg, Kanaalstraat, Van Giffenstraat, Geeuwkade en Westersingel, met uitzondering van de percelen waar het Theater wordt gerealiseerd en van de percelen op de locatie ‘Lampe’ op de hoek Julianastraat/Sophiastraat.

De gewijzigde vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de volgende wijzigingen op de verbeelding:

  • op het perceel Stationsstraat 5 is de bestemming Kantoor vervangen door de bestemming Wonen – Bijzondere Woonvorm met deels een aanduiding ‘dienstverlening’ en deels de bestemming Tuin;

  • op het perceel Kanaalstraat 9 is de bestemming Groen op het voortuingedeelte vervangen door de bestemming Gemengd;

  • op de percelen Lange Veemarktstraat 2 en 9 is de aanduiding ‘specifieke vorm van maatschappelijk – kinderopvang’ toegevoegd;

  • op het perceel Stationsstraat 3 is een ondergeschikte plangrenscorrectie met het bestemmingsplan Theater toegepast.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 3 september tot en met 14 oktober 2010 ter inzage bij de centrale balie, Marktstraat 15. Het bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke internetsite: www.sneek.nl, onder ‘Actueel in Sneek’ – ‘Bestemmingsplannen’.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’ tevens bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. De digitale planbestanden van het bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’ zijn te downloaden op de volgende weblocatie: http://ruimtelijkeplannen.sneek.nl/28EFD4F8-9D3E-4C8D-A642-D942CC8B25B0/

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • degene, die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende, die kan aantonen dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Tegen de genoemde gewijzigde onderdelen kan eenieder beroep instellen bij de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan ‘Stationsgebied e.o.’ treedt op 15 oktober 2010 in werking, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met het beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend.

Naar boven