stcrt-2010-1325-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdverkeersstructuur kern Rijnsburg’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Katwijk maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de Wet geluidhinder, bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdverkeersstructuur kern Rijnsburg’ hebben opgesteld. Dit plan ligt met ingang van 29 januari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Toelichting

Aanleiding voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan zijn de voorgenomen verkeersmaatregelen ter verbetering van de doorstroming van het verkeer in de kern van Rijnsburg.

Het plangebied omvat drie belangrijke verkeersroutes binnen Rijnsburg. Het gaat om de Rijnsburgerweg in zuidelijke richting, de Oegstgeesterweg en de Sandtlaan in westelijke richting, en de Oegstgeesterweg, de Brouwerstraat en de Noordwijkerweg in noordelijke richting. De plangrens wordt aan beide zijden van de wegen bepaald door de aanpalende perceelsgrenzen. In het zuiden loopt het plangebied tot aan de gemeentegrens, in het noorden tot aan het Oegstgeesterkanaal en in het westen tot aan de Rijn.

Voor een zestal woningen en een potentiële schoollocatie is in verband met de voorgenomen reconstructie een hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder noodzakelijk. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde wordt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Ter inzage

Van 29 januari 2010 tot en met 11 maart 2010 kan eenieder mondeling of schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen. U kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Katwijk, Postbus 589, 2220 AN Katwijk. Mondelinge zienswijzen kunnen in dezelfde periode op afspraak worden ingediend. Tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Katwijk.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is op werkdagen gedurende openingstijden in te zien op het gemeentehuis en de servicepunten. Het digitale bestemmingsplan is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl. Binnen de genoemde termijn is het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpRBGverkeerstr-on01

Naar boven