Bestemmingsplan Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel - Parkeerplaats Ogterop’

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de aanleg van een parkeerplaats voor personenauto’s achter schouwburg Ogterop te Meppel.

Het plangebied heeft betrekking op een deel van het sportterrein van Stad & Esch aan de Prinses Marijkestraat te Meppel. Dit bestemmingsplan vormt het juridisch-planologisch kader voor de aanleg van 116 parkeerplaatsen voor personenauto’s en de aanleg van een groenstrook waarvan een deel op een grondwal zal worden aangelegd.

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening melden wij hier dat op dit moment gelegenheid wordt geboden uw inspraakreactie omtrent dit voornemen naar voren te brengen. Met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan zal tevens advies worden ingewonnen van de overlegpartners (ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening) die de gemeente gebruikelijk raadpleegt in het kader van de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan. Er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 26 augustus tot en met 6 oktober 2010 op het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan (planverbeelding, regels en toelichting) kan via www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Meppel worden ingezien. Ga naar www.meppel.nl vervolgens in de linkerkolom ‘direct naar’ bestemmingsplannen. Vervolgens kunt u hier het bestemmingsplan ‘Meppel - Parkeerplaats Ogterop’ raadplegen.

Gedurende de inspraakperiode kunt u reageren. Inspraakreacties kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 0522-850 590.

Op donderdagavond 16 september 2010 wordt vanaf 19.30 uur in schouwburg Ogterop (Zuideinde 70 te Meppel) een informatieavond georganiseerd.

Meppel, 25 augustus 2010

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven