Ontwerpbestemmingsplan ‘Malburgen-West 2010’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Malburgen-West 2010’

met ingang van 26 augustus 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 26 augustus 2010 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Het plangebied ligt in Arnhem Zuid en wordt begrensd door de Eldenseweg in het Westen, de Malburgse Bandijk in het Noorden, de Sleedoornlaan, Anemoonstraat, Elzenlaan Paardebloemstraat, Nijmeegseweg-West in het Oosten en de Batavierenweg in het Zuiden.

Het bestemmingsplan ‘Malburgen West 2010’ is tot stand gekomen in het kader van de herstructurering van Malburgen-West. Dit is en was één van de meest ingrijpende projecten in Malburgen. De hoofdfunctie van deze woonwijk is onveranderd gebleven, maar door het verplaatsen van een sportcomplex en het park kon het woningaanbod uitgebreid en verbeterd worden. Bestaande woningbouw is gehandhaafd, maar er heeft ook nieuwbouw en nieuwbouw na sloop plaatsgevonden. In hoofdlijnen bleef het deel ten noorden van de Meldestraat/Speenkruidstraat gehandhaafd. De nieuwbouw na sloop bevindt zich hoofdzakelijk ten zuiden van de Meldestraat. Het westelijke deel kwam geheel beschikbaar voor nieuwe woningbouw. Daarnaast is in dit bestemmingsplan een gedeelte van de ontwikkeling voor de Dijkzone (woontorens) opgenomen. Het betreft het gedeelte in Malburgen-West tussen de John Frostbrug en de Nelson Mandelabrug

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer W. Rooding, tel. nr.: 026-3773477 of bij afwezigheid Mw. Paling, tel. nr: 026-3774105 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 25 augustus 2010

Naar boven