Ontwerpbestemmingsplan ‘Malburgen – Dijkzone Oost’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Malburgen – Dijkzone Oost’

met ingang van 26 augustus 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 26 augustus 2010 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Het plangebied ligt in Arnhem-Zuid en wordt begrensd door de Malburgse Bandijk in het noorden, de Stadswaardenlaan en Fanny Blankers-Koenstraat in het oosten, de Veerpolderstraat en Orchislaan in het zuiden en de Nijmeegseweg in het westen.

In het plangebied gelden op dit moment meerdere deels verouderde bestemmingsplannen. De gemeente heeft de wettelijke taak voor 2013 voor de hele stad geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. In dit kader is dit bestemmingsplan opgesteld.

Daarnaast speelt de ontwikkeling van de dijkzone een grote rol:

  • Het toevoegen van nieuw woningaanbod in de vorm van twee woonclusters, dat bijdraagt aan de differentiatie binnen de wijk en binnen de stad;

  • Het directer verbinden van de structuur van Malburgen met de rivier en dijk;

  • Het zichtbaar maken van Arnhem-Zuid aan de rivier;

  • Het verbeteren van de groene zones tot een hoogwaardig park.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A Meijers, tel. nr.: 026-3773697, of bij afwezigheid mevrouw. G. Paling, tel. nr: 026-3774105 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 25 augustus 2010

Naar boven