Bestemmingsplan Buitengebied 2009, partiële herziening Eversdijk ongenummerd

Bouw van drie woningen aan de Eversdijk ongenummerd

Bij de gemeente Wierden is een aanvraag ingediend voor het bouwen van drie woningen aan de Eversdijk ongenummerd via de regeling ‘Rood voor Rood met gesloten beurs, gemeente Wierden’. In ruil voor de bouw van deze woningen worden de huidige stallen op het perceel met een totale oppervlakte van ongeveer 3.200 m² gesloopt. De stallen behoorden bij het agrarisch bedrijf Eversdijk 1/1a.

De bouw van de woningen past niet in het huidige bestemmingsplan. De gemeente is echter bereid het bestemmingsplan aan te passen. Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘2e wijziging bestemmingsplan Buitengebied 2009, Eversdijk ongenummerd’. In dit ontwerpwijzigingsplan wordt de bestemming van het perceel gewijzigd van ‘Agrarisch- Agrarisch bedrijf’ in ‘Wonen’. Op het perceel zijn drie woningen toegestaan. De bestemming van de voormalige agrarische bedrijfswoningen aan de Eversdijk 1 en 1a wordt ook gewijzigd in een woonbestemming.

Inzage

Het ontwerpwijzigingssplan staat vanaf 26 augustus 2010 op www.wierden.nl/bestemmingsplannen. Vanaf dat moment is het plan ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.WB2010000002-0002. Het ontwerpwijzigingsplan kunt u vanaf die datum gedurende zes weken inzien bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan? Dan kunt u tot en met 6 oktober 2010 reageren (zienswijze indienen). Dat kunt u op drie manieren doen:

  • U kunt een brief sturen naar gemeente Wierden, postbus 43, 7640 AA Wierden.

  • U kunt op www.wierden.nl/zienswijze een zienswijze indienen.

  • U kunt een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Vervolg

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan, eventueel gewijzigd, vastgesteld. Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpwijzigingsplan, dan kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven