Bestemmingsplan Centrum Krimpen aan de Lek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat, de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 juni 2010 het bestemmingsplan Centrum Krimpen aan de Lek gewijzigd heeft vastgesteld.

Vanaf donderdag 26 augustus 2010 ligt het bestemmingsplan zes weken voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via de gemeentelijke website: www.nederlek.nl.

Het bestemmingsplan Centrum Krimpen aan de Lek bestaat uit een toelichting, planregels, verbeelding (plankaart) en bijlagen en heeft betrekking op de herstructurering van het centrumgebied van Krimpen aan de Lek. Het plan omvat in hoofdzaak een nieuwe C1000 supermarkt, 3000m2 overige detailhandel, 135 appartementen (huur en koop), 24 zorgeenheden, 700m2 zorgondersteuningsruimte, een Cultuurhuis en 16 ASVZ woningen.

Wijzigingen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 10 maart 2010 voor een periode van zes weken voor eenieder ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn zienswijzen ingediend en in een aantal gevallen hebben deze geleid tot wijzigingen in de toelichting, regels en verbeelding. Alle wijzigingen zijn opgenomen in de ‘staat van wijzigingen’ die onderdeel uitmaakt van het bestemmingsplan.

De belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen zijn:

  • Wijziging van het bouwblok van de ASVZ woningen;

  • Wijziging van de grootte van het bouwblok van de parkvilla

  • Het bouwvlak van het zorgcomplex wordt gewijzigd;

  • Detailhandel wordt beperkt in m2 in Cultuurhuis en Zorgcomplex;

  • De bouwhoogte achterop de supermarkt ter hoogte van de Joost van de Vondelstraat is gewijzigd naar 11 meter;

  • De bouwhoogte van een deel van het bestemmingsvlak van het Cultuurhuis is gewijzigd naar 5 meter;

  • De bouwhoogte van een deel van het bestemmingsvlak van het Cultuurhuis is, aan de zijde van de Jan Steenstraat, gewijzigd naar 4 en 10 meter.

Daarnaast zijn bij de vaststelling enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Bestemmingsvlak voor de visbank is voorzien van en bouwhoogte van max 5 meter en het te bebouwen oppervlak is gemaximeerd naar 100m2.

  • In de toelichting is een beschrijving van de zienswijzenperiode opgenomen;

  • In de toelichting is de te verwachte uitvoering van het project opgenomen;

  • Bij de planregels is een bijlage toegevoegd waarin de staat van bedrijfsactiviteiten is opgenomen voor het gebied met functiemenging;

  • In artikel 1 is een definitie opgenomen voor grootschalige detailhandel;

  • In artikel 3.2 van de planregels is een bouwhoogte opgenomen voor bouwwerken geen gebouw zijnde van 15 meter;

  • In artikel 3.3 is een specifieke gebruiksregel opgenomen voor de binnen de centrumbestemming toegestane bedrijfsactiviteiten en horeca activiteiten;

  • In artikel 3.3 is een specifieke gebruiksregel opgenomen voor het uitsluiten van grootschalige detailhandel;

  • In artikel 3.3 is een horecacategorisering opgenomen waarbij horeca in de categorie 1 binnen de gehele bestemming is toegestaan en horeca in de categorie 2 is toegestaan met een maximum van 200m2 bruto vloeroppervlak;

  • De bestemmingsvlakken van de Centrumbestemmingen voor het Cultuurhuis, de fase 2 winkels en het waaggebouw zijn aangepast aan het laatste stedenbouwkundige ontwerp. Dit betreffen geringe aanpassingen aan de bestemmingsvlakken; deze zijn op verschillende punten recht getrokken.

Beroep

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken ligt het bestemmingsplan met bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling VROM op het gemeentehuis te Lekkerkerk. De balie is op maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 12:30 en op maandagmiddag ook van 13:30 tot 18:00.

Binnen bovenstaande termijn kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan ingesteld worden door:

  • diegene die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • eenieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Het indienen van een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Indien met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Wij gaan er vanuit u op deze wijze voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht u nog vragen hebben dan kunt contact opnemen met mevrouw T. van Düren van de afdeling VROM via telefoonnummer 0180-667727 of per email t.van.duren@nederlek.

Lekkerkerk, 18 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek.

Naar boven