Vaststellen projectbesluit Giethoorn, Heerendijk 1

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland maakt bekend dat de volgende bouwvergunning met gebruikmaking van het projectbesluit ingevolge artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening, heeft verleend:

Giethoorn, Heerendijk 1, voor de bouw van een mestsilo.

Het besluit ligt met ingang van 25 augustus 2010 gedurende de beroepstermijn ter inzage in het gemeentehuis van Steenwijkerland, Vendelweg 1 in Steenwijk (tijdens openingstijden). Het besluit wordt tevens op de gemeentelijke website gepubliceerd (www.steenwijkerland.nl/bouwen en milieu/bouwen/bestemmingsplannen).

Er geldt een gecombineerde rechtsbeschermingsmogelijkheid voor zowel de bouwvergunning als het projectbesluit. Dat betekent dat deze besluiten worden voor de mogelijkheid van rechtsbescherming, als één besluit worden gezien.

Gedurende de beroepstermijn van zes weken kan een belanghebbende beroep instellen tegen dit besluit wanneer een belanghebbende:

  • tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het voornemen voor een projectbesluit;

  • aantoont daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Vanaf 26 augustus 2010 kan men gedurende 6 weken beroep instellen.

Het beroepschrift dient gericht te zijn aan de Sector Bestuursrechtspraak van de rechtbank Zwolle-Lelystad, postbus 100067, 8000 GB Zwolle, telefoonnummer (038) 888 44 44.

Het besluit tot vaststelling van het projectbesluit en verleende bouwvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u dit wilt voorkomen, dan moet u – naast een beroepschrift – ook een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening te treffen sturen aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Naar boven