Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied’ Schoonhoven en besluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110a van de Wet geluidhinder bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gewijzigd heeft vastgesteld en dat burgemeester en wethouders in samenhang daarmee eerder op 17 juni 2010 een besluit hogere waarden geluid hebben vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft vrijwel het hele buitengebied van de gemeente. Doel van het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan is het actualiseren van de huidige regels door in te spelen op gewijzigde wetgeving en nieuwe ontwikkelingen. Toekomstige gewenste ontwikkelingen worden in het bestemmingplan direct dan wel indirect mogelijk gemaakt.

Vaststelling van hogere waarden geluid is nodig in verband met de in het bestemmingsplan opgenomen wijzigingsmogelijkheden.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling wijzigingen aangebracht. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het bij het raadsbesluit behorende en als zodanig gewaarmerkte Staat van wijzigingen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de raad op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde besluit hogere grenswaarden geluid liggen met bijbehorende stukken met ingang van 25 augustus 2010 gedurende 6 weken ter inzage in het stadhuis bij de afdeling Vrom, Haven 37, Schoonhoven. De stukken zijn ook te raadplegen via www.schoonhoven.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl

Belanghebbenden die tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid een zienswijze hebben ingediend danwel kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet staat te zijn geweest en degenen die niet kunnen instemmen met de wijzigingen van het bestemmingsplan die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken tegen deze twee besluiten afzonderlijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2300 EA Den Haag.

De besluiten treden inwerking met ingang van de dag na afloop van die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn -naast het instellen van beroep- een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De besluiten treden dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven