Bestemmingsplan ‘Zilverbaan, 2e fase Westelijke Ontsluitingsroute’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8. van Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 27 augustus 2010 tot en met 7 oktober 2010 het onderstaande bestemmingsplan met daarbij behorende stukken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt tijdens de openingsuren terecht in het informatiecentrum.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0861.011400ZILVERBAAN-0303.

Het plan is ook te raadplegen via de website www.veldhoven.nl → wonen en leven → bouwen en wonen → bestemmingsplannen.

Naam

Omschrijving

Bestemmingsplan ‘Zilverbaan, 2e fase Westelijke Ontsluitingsroute’

Eén van de onderdelen in de gebiedsontwikkeling van Zilverackers is de realisatie van een Westelijke Ontsluitingsroute. Deze Westelijke Ontsluitingsroute dient onder andere ter ontsluiting van de toekomstige woongebieden in Zilverackers.

Voor een deel van de Westelijke Ontsluitingsroute is al een bestemmingsplan vastgesteld, namelijk ‘Verlengde Oersebaan, 1e fase Westelijke Ontsluitingsroute’.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt in het noorden begrensd door de geplande rotonde van de Verlengde Heerbaan, gelegen ten zuiden van Oerle-Zuid, en in het zuiden door de Knegselseweg/Oeienboschdijk. De begrenzing van het plangebied van het bestemmingsplan voor de Zilverbaan is verder afgestemd op de wegprofielen voor de Zilverbaan, gelegen ten oosten van de Zittard.

Eén van de onderdelen van de voorbereiding van het bestemmingsplan is ons voornemen om een verzoek om herbegrenzing van de Ecologische hoofdstructuur in te dienen bij het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant. Het verzoek om herbegrenzing is nader uitgewerkt in de ‘Gebiedsvisie Zilverackers in het kader van de EHS saldobenadering ten behoeve van de Zilverbaan’ dat als bijlage is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Tijdens de inzagetermijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Veldhoven, postbus 10101, 5500 GA Veldhoven. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan deze betrekking heeft.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Yücesan, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening, telefoonnummer 040-2584398 (bereikbaar op maandagochtend, woensdagochtend, donderdag en vrijdag) of met de heer R. Smits, senior-jurist van de afdeling Maatschappelijke en Stedelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 040-2584377 (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag). Desgewenst kunt u hierover een afspraak maken (telefoonnummer 040-2584359).

Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Veldhoven, 25 augustus 2010

Naar boven