Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan, exploitatieplan, en besluit hogere grenswaarde ‘Campina’

Burgemeester en wethouders van Heiloo maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 83 en 110 van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend:

De gemeenteraad van Heiloo heeft bij besluit van 10 mei 2010 het bestemmingsplan Campina gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld en het bijbehorende exploitatieplan ongewijzigd van het ontwerpexploitatieplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, vastgesteld. Tevens hebben burgemeester en wethouders van Heiloo in dit verband bij besluit van 4 mei 2010, op grond artikel 83 en 110 van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden voor geluid zoals bedoeld in deze wet.

Het bestemmingsplan Campina, het exploitatieplan Campina en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden voor geluid liggen met bijbehorende stukken met ingang van 19 augustus 2010 ter inzage, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, op het volgende adres:

Bij de publieksbalie Bouwen en Wonen in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Daarnaast worden de stukken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl geplaatst en eveneens zijn de stukken te raadplegen op de gemeentelijke website www.heiloo.nl , bij ‘Plannen en projecten’ onder ‘Campinaterrein’.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat het noordwestelijk deel van de Kanaalweg en de oostzijde van de Kennemerstraatweg. De bestemming van het voormalige Campinaterrein wordt van industrieterrein naar wonen en gemengd. Het plangebied is grotendeels bestemd als ‘Wonen’. Een gedeelte van de huidige fabriekshal is bestemd als ‘Gemengd’. Hier kunnen vormen van de bestemming ‘wonen, dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen of bedrijven in categorie 1’ gerealiseerd worden.

Er zijn enkele wijzigingen doorgevoerd in de planregels en de toelichting. Voor een beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit wordt verwezen naar de Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen, die beschikbaar is op de gemeentelijke website www.heiloo.nl , bij ‘Plannen en projecten’ onder ‘Campinaterrein’.

Het gewijzigde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8, lid 4 Wro onverwijld langs elektronische weg toegezonden aan de inspecteur Ruimtelijke Ordening en gedeputeerde staten van Noord-Holland. Er is geen aanwijzing gegeven als bedoeld in artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening.

Exploitatieplan

Het exploitatieplan vormt de juridische basis om de door de gemeente gemaakte en te maken kosten in het kader van de transformatie van het Campinaterrein te verhalen op de eigenaar van in het exploitatiegebied gelegen gronden. Het kostenverhaal via het exploitatieplan kan uitsluitend plaatsvinden als een bouwvergunning aan de orde is. De exploitatieopzet beschrijft de kosten en opbrengsten in het plan en op welke wijze de kosten toegerekend worden aan de eigenaar. In dit verband omschrijft het exploitatieplan welke werken en werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd in het kader van het bouwrijp maken, de aanleg van nutsvoorzieningen en de inrichting van de openbare ruimte.

Het gebied waar het exploitatieplan betrekking op is gelijk aan het gebied waar het bestemmingsplan betrekking op heeft.

Hogere grenswaarden

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat, als gevolg van het wegverkeer op de Kennemerstraatweg en de Kanaalweg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De geluidbelasting is echter lager dan de, in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde. In verband hiermee zijn voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan door het college van burgemeester en wethouders hogere grenswaarden vastgesteld. Het college heeft in dit geval besloten voor de te realiseren woningen binnen het bestemmingsplan op grond van de wettelijke mogelijkheden een hogere waarde voor geluid vast te stellen van respectievelijk 50 db voor maximaal 9 woningen gelegen in de geluidzone van de Kennemerstraatweg en 56 dB voor maximaal 7 woningen gelegen in de geluidzone van de Kanaalweg. Met het bestemmingsplan ligt daarom het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden ter inzage.

Beroepsmogelijkheden

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 20 augustus 2010, gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Daarnaast kunnen belanghebbenden gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit/de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan, dit exploitatieplan of het besluit hogere grenswaarde geluid, of voor het maken van een afspraak, kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Gerard Apeldoorn, telefoonnummer 072-535 66 66.

Heiloo, 18 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Heiloo.

Naar boven