Bekendmaking beoordeling milieu-effectrapportage varkenshouderij Broekstraat 58 in Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 6 juli 2010 heeft de Beheersmij J.C. van Gennip B.V., Broekstraat 95 in Helmond medegedeeld dat zij van plan is om de bestaande varkenshouderij aan de Broekstraat 58 in Mierlo te veranderen en uit te breiden.

Binnen de inrichting worden twee nieuw te bouwen emissiearme stallen gerealiseerd voor het huisvesten van 2.880 vleesvarkens en 864 opfokzeugen.

Deze activiteit is onderworpen aan een milieu-effectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo hebben besloten dat door Beheersmij J.C. van Gennip B.V. geen milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en andere stukken die van belang zijn liggen vanaf 25 augustus tot en met 5 oktober 2010 (zes weken) ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Geldrop-Mierlo, Hofstraat 4 in Geldrop, op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Voor een toelichting op de stukken, ook buiten de genoemde uren, kunt u telefonisch een afspraak maken met Hans van Santvoort (tel. (040) 289 37 81) of Jos van Hoeij (tel. (040) 289 37 83).

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Geldrop-Mierlo, 24 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven