Besluit milieu-effectrapportage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken als bevoegd gezag bekend dat zij een beslissing hebben genomen op de op 21 mei 2010 ingediende aanmeldingsnotitie, aangevuld op 13 juli 2010 door A. van Hal in verband met de aanvraag voor een revisievergunning voor het uitbreiden van een varkenshouderij naar 192 kraamzeugen, 714 guste en dragende zeugen, 60 vleesvarken en 2 beren inclusief de daarbij horende activiteiten aan de Slikstraat 13a te Hoeven.

De mededeling is gedaan omdat de beoogde activiteit staat vermeld in bijlage D, categorie 14 van het Besluit milieu-effectrapportage 1994 (Besluit m.e.r.). Dit betekent dat het bevoegd gezag moet beoordelen of ten behoeve van de aan te vragen vergunning een milieu-effectrapport moet worden gemaakt.

Op grond van de kenmerken van de activiteit, de plaats waar de activiteit verricht zal gaan worden, de samenhang met andere activiteiten ter plaatse en de kenmerken van die gevolgen, is besloten dat er geen bijzondere omstandigheden zijn die het maken van een milieu-effectrapport rechtvaardigen. De eventuele milieugevolgen zullen worden beoordeeld in het kader van de aan te vragen vergunning ingevolge de Wet milieubeheer.

De beschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen ter inzage en wel van 19 augustus 2010 tot en met 1 oktober 2010 in het gemeentehuis, bij de balies 1 en 2 van het Serviceloket REZ (Ruimtelijke en Economische Zaken), van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en bovendien elke maandagavond van 17.30 tot 19.00 uur, alsmede buiten deze uren op afspraak.

Dit besluit moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar of beroep, tenzij deze beslissing een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Te zijner tijd kan gebruik worden gemaakt van de rechtsmiddelen die openstaan in het kader van de procedure voor het verlenen van de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de betreffende activiteit.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen van de Regionale Milieudienst West-Brabant in Roosendaal (tel. 0165-58 20 00).

Oudenbosch, 18 augustus 2010

Naar boven