Kennisgeving aanwijzing onteigening van gronden in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp

Koninklijk besluit van 4 augustus 2010, no.10.002196, tot aanwijzing ter onteigening van gronden in de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp ten name van de staat (bureau beheer landbouwgronden) ten behoeve van de uitvoering van de bestemmingsplannen ‘Groenzone Berkel-Pijnacker’ (onteigeningsplan Bergboezem)

De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer maakt bekend, dat ingevolge artikel 87, zevende lid, van de onteigeningswet (oud), op de gemeentehuizen van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en op het departement van VROM met ingang van 30 augustus 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt het koninklijk besluit van 4 augustus 2010, no. 10.002196.

De in het koninklijk besluit op verzoek van het Bureau Beheer Landbouwgronden (de Staat) ten name van de Staat/ (BBL) ter onteigening aangewezen gronden binnen het onteigeningsplan ‘Bergboezem’ zijn nodig voor de uitvoering van het bestemmingsplan ‘Groenzone Berkel-Pijnacker’. De door de Kroon ter onteigening aangewezen gronden zijn bestemd voor ‘Natuurgebied’, ‘Recreatieve doeleinden, natuur en waterberging’ en ‘Waterkering en Waterstaatsdoeleinden’.

Op de ter onteigening aangewezen gronden zullen werken worden uitgevoerd die er toe strekken dat het huidige agrarische weidegebied wordt omgezet in een natuur- en recreatiegebied met een aangepaste waterhuishouding, dat gedeeltelijk openbaar toegankelijk gemaakt zal worden voor fietsers en wandelaars.

Het koninklijk besluit is geplaatst in de Staatscourant van 25 augustus 2010.

Tegen het besluit staat geen beroep open.

Inlichtingen: 070-3392894 (B. Vink Tzn.)

Naar boven