Vaststelling bestemmingsplan Herstel bestemming recreatieve doeleinden Ermerstrand

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken bekend dat de gemeenteraad op 7 juli 2010 het bestemmingsplan Herstel bestemming recreatieve doeleinden Ermerstrand gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft tot doel om de in het geldende bestemmingsplan aan een deel van het recreatiepark Ermerstrand toegekende bestemming ‘wegverkeer’ weer een recreatieve bestemming te geven.

De raad heeft zoals gezegd het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Deze wijzigingen hebben betrekking op de volgende zaken:

  • Het opnemen van een aanlegvergunningenstelsel voor het eventueel houden van een archeologisch onderzoek.

  • Het begrip chalet meer in overeenstemming te brengen met de omschrijving in de Nota Kampeerbeleid.

  • De in de Regels omschreven bestemming ‘Recreatie-verblijfsrecreatie’ wat meer te verduidelijken.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden ingezien van donderdag 26 augustus tot en met woensdag 6 oktober 2010 , op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op donderdag tevens van 16.00 tot 18.00 uur, in het gemeentehuis van Coevorden bij de afdeling Publieksservice, team Vergunningen, Hoofdstraat 2 in Dalen. Na telefonische afspraak (telefoonnummer 14 0524) is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Als men dat wenst, kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de gemeentelijke internetsite www.coevorden.nl/terinzage.

Beroep

Vanaf vrijdag 27 augustus 2010 kan gedurende een termijn van 6 weken door belanghebbenden beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Tegen de plandelen, die ongewijzigd zijn vastgesteld, is uitsluitend beroep mogelijk als u eerder in de procedure uw zienswijze over het ontwerpplan heeft ingediend. Als het gaat om wijzigingen die bij de vaststelling zijn doorgevoerd, staat voor iedere belanghebbende de beroepsmogelijkheid open.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Uitvoering van een besluit kan echter nadelig voor u zijn. Daarom kunt u, zolang er nog geen definitieve uitspraak over uw beroep is, binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn bij afzonderlijke brief een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het bestemmingsplan wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Coevorden, 25 augustus 2010

Het college van B&W voornoemd,

B.J. Bouwmeester,

burgemeester.

M.N.J. Broers,

secretaris.

Naar boven