Wijziging plankaart bestemmingsplan 'Buitengebied De Wolden' i.v.m. toepassing van de ruimte-voor-ruimteregeling Noorderweg 4 in Zuidwolde

Wijzigingsplan

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerp tot wijziging van de plankaart van het bestemmingsplan Buitengebied De Wolden ter visie wordt gelegd. Aanleiding hiervoor is toepassing van de ruimte-voor-ruimte regeling op het perceel Noorderweg 4 te Zuidwolde. De bestemming van het perceel zal hierdoor gewijzigd worden van ‘agrarisch gebied’ met bouwblok naar twee bouwblokken voor woondoeleinden.

In 2008 is hiervoor onder de oude wetgeving al een procedure succesvol afgerond om de ruimte-voor-ruimte toe te passen. Hiervoor zijn ook de benodigde vergunningen verleend, zowel voor de sloop van de voormalige agrarische bijgebouwen als de te bouwen compensatiewoning. In het kader van nieuwe inzichten omtrent de te bouwen compensatiewoning wordt hier nu via de nieuwe wetgeving alsnog de bestemming gewijzigd. De locatie voor de compensatiewoning e.d. wordt niet gewijzigd.

Ter inzage

Het wijzigingsplan ligt van 19 augustus 2010 t/m 29 september 2010 ter inzage. Inzien kan via:

  • Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

  • De gemeentelijke website: dewolden.nl onder inwoners / bouwen en wonen / bestemmingsplannen.

Zienswijze

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de wijziging schriftelijk zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van De Wolden, Postbus 20, 7920 AA, Zuidwolde. Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wenst te maken, dient u vooraf een afspraak te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, T. 140528.

Zuidwolde, 18 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van De Wolden.
Naar boven