stcrt-2010-1294-001.png Bestemmingsplan ‘Buitengebied deel 3’ (gewijzigd vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend dat met ingang van woensdag 3 februari 2010 gedurende zes weken het op 10 november 2009 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Buitengebied Deel 3’ ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan Buitengebied Deel 3 omvat globaal het buitengebied vanaf de Meerlosebaan, rondom de kernen Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Lottum en Grubbenvorst tot aan de Maas en de A67. Het plan is een beheersplan. Dit houdt in dat de bestaande situatie, tenzij er sprake is van illegale activiteiten, in dit plan verankerd zijn.

Ook plannen die vanuit het Rijk en de Provincie Limburg geïnitieerd zijn, worden in dit plan verwerkt. De wijzigingen die doorgevoerd zijn in dit plan staan in de nota van wijzigingen en in de nota van zienswijzen.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis in Horst, Wilhelminaplein 6. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via de internetsite www.horstaandemaas.nl.

Tijdens de ter inzage termijn van zes weken (tot en met 17 maart) kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking zes weken na de ter inzage legging, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven