Bestemmingsplan Buitengebied Eemsmond

Op 28 juni 2010 heeft de raad van de gemeente Eemsmond het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Het gaat om een actualisatie van het huidige bestemmingsplan Buitengebied uit 1998. Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op vrijwel het hele buitengebied van Eemsmond. Ook de kleine kernen Oudeschip, Oldenzijl, Oosternieland en Oosteinde en de buurtschappen vallen eronder.

Wijziging

Het in juni door de raad vastgestelde bestemmingsplan wijkt af van het eerder ter inzage gelegde ontwerp. De wijzigingen zijn opgenomen in de ‘Reactienota Zienswijzen Bestemmingsplan Buitengebied’. Ook in het besluit van de gemeenteraad is een aantal wijzigingen opgenomen. Daarom is het raadsbesluit als bijlage opgenomen in de reactienota.

Ter inzage

Van 20 augustus tot en met 30 september 2010 liggen het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de reactienota met bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Hoofdstraat-West 1 in Uithuizen. U kunt het bestemmingsplan ook downloaden via www.eemsmond.nl (Nieuws→Plannen en projecten→Plannen).

In werking

Het bestemmingsplan Buitengebied treedt in werking op 1 oktober 2010.

Beroep

Bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag kunt u tot en met 30 september 2010 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied:

  • als u in een eerdere fase tijdig uw zienswijze op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • als u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig te reageren op het ontwerp;

  • als u belanghebbende bent en beroep instelt tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht bij vaststelling.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u tegelijkertijd om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Met een voorlopige voorziening vraagt u om de werking van het bestemmingsplan uit te stellen tot het moment dat op uw beroep is beslist. U moet daarbij het spoedeisend belang aangeven.

Naar boven