Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘waterberging Ham-Havelt’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘waterberging Ham-Havelt’, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 22 juli 2010 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan ‘waterberging Ham-Havelt’ raadpleegbaar als PDF bestand op www.veghel.nl.

Het bestemmingsplan ‘Waterberging Ham-Havelt’ voorziet in de uitbreiding van het waterberginggebied Ham-Havelt, direct ten zuiden van de kom van Veghel. De piekafvoer van regenwater door de Aa kan worden gereduceerd op het moment dat het Waterschap Aa en Maas het meest geschikt acht. Daarmee wordt voorkomen dat in extreme situaties wateroverlast optreedt in de bebouwde kom van Veghel.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp betreffen:

  • 1. wijziging van de regels van artikel 6 ‘Leiding – Gas’ lid 4 opgenomen aanlegvergunningplichtige activiteiten;

  • 2. het laten vervallen van de wijzigingsbevoegdheid (bouwblokvergroting) van artikel 3, lid 6, sub 6.1 en 6.2.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het Raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben kunnen indienen;

  • Eenieder, voor zover het de bij de vaststelling door de gemeenteraad aangebrachte wijziging betreft.

Tevens kunnen voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Veghel, 18 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven