Voorontwerpbestemmingsplan buitengebied Sint-Oedenrode

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend dat vanaf 19 augustus tot en met 29 september 2010 het voorontwerpbestemmingsplan buitengebied, het beeldkwaliteitsplan voor het landbouwontwikkelingsgebied Jekschot (BKP) en de notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) ten behoeve van een inspraakprocedure ter inzage wordt gelegd.

Voor wie is het voorontwerpbestemmingsplan, het BKP en de NRD van belang?

Iedereen die interesse heeft kan het voorontwerpbestemmingsplan buitengebied, het bkp en de nrd vanaf 19 augustus a.s. komen inzien en desgewenst een reactie geven op het plan. Het plan is met name interessant voor inwoners, ondernemers, buitenlui en organisaties die belangen hebben in het buitengebied van Sint-Oedenrode.

Wat is in het voorontwerpbestemmingsplan buitengebied, het BKP en de NRD opgenomen?

  • Voorontwerpbestemmingsplan:

    Het voorontwerpbestemmingsplan buitengebied biedt een juridische regeling voor gebruik en bebouwing op perceelsniveau in het buitengebied (dat is het gehele grondgebied van Sint-Oedenrode met uitzondering van de kernen Sint-Oedenrode, Olland, Boskant en Nijnsel). Bebouwingsmogelijkheden zijn met name geconcentreerd in de bouwvlakken voor agrarische bedrijven, niet-agrarische bedrijven en woondoeleinden. Voor het opstellen van het voorontwerpbestemmingsplan zijn de uitgangspunten gehanteerd die door de gemeenteraad eerder zijn vastgelegd in de nota van uitgangspunten voor de integrale herziening van het bestemmingsplan. In deze nota van uitgangspunten is het nationaal, provinciaal en gemeentelijk beleid vervat. Tevens is rekening gehouden met nieuw beleid dat na vaststelling van de nota van uitgangspunten in werking is getreden. Het gaat dan met name om de provinciale verordening ruimte fase 1 die gevolgen heeft voor de maximale omvang van de intensieve veehouderij.

  • Beeldkwaliteitplan LOG Jekschot:

    In het beeldkwaliteitsplan voor het landbouwontwikkelingsgebied Jekschot zijn voor de inrichting van agrarische bedrijfslocaties uitgangspunten bepaald als sprake is van een uitbreiding van de bebouwing. Het gaat hierbij om de uitbreidingsrichting, de inrichting van het perceel inclusief de landschappelijke inpassing.

  • Notitie Reikwijdte en detailniveau:

    Voor de herziening van het bestemmingsplan buitengebied wordt een milieueffectrapport, een plan-MER, opgesteld. Een plan-MER is noodzakelijk omdat in het bestemmingsplan keuzes worden gemaakt over de ontwikkelingsmogelijkheden van agrarische bedrijven en een passende beoordeling nodig is op grond van de Natuurbeschermingswet, omdat het bestemmingsplan mogelijk significante gevolgen heeft op Natura 2000-gebieden. Het doel van de plan-MER is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten worden gebruikt als onderbouwing van het bestemmingsplan Buitengebied. De gemeente Sint-Oedenrode zet een eerste stap in de procedure voor de plan-MER door het opstellen van een Notitie Reikwijdte en Detailniveau. In deze notitie geeft de gemeente Sint-Oedenrode aan hoe zij de milieueffecten van de voorgenomen mogelijkheden voor de agrarische bedrijven in het bestemmingsplan wenst te onderzoeken. Ook beschrijft de gemeente welke (milieu)thema’s daarbij aan de orde komen en welke procedure de gemeente wenst te volgen. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau betreft dus uitsluitend de onderzoeksopzet en niet de resultaten. De resultaten worden pas gepresenteerd in de plan-MER.

Inzage en inloopbijeenkomsten:

Het voorontwerpbestemmingsplan, het BKP en de NRD liggen vanaf donderdag 19 augustus tot en met woensdag 29 september 2010 ter inzage bij het publieksplein van het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode. Daarnaast vinden op 13 en 15 september 2010 tussen 09.00 en 17.00 uur in de raadszaal van de gemeente Sint-Oedenrode inloopbijeenkomsten plaats.

U kunt de stukken ook raadplegen/downloaden van de gemeentelijke website www.sint-oedenrode.nl. Op deze site benadert u de stukken door te klikken op Informatie → Inwoners → Bouwen en wonen → bestemmingsplannen → voorontwerpbestemmingsplan buitengebied 2010. De stukken zijn ook rechtstreeks benaderbaar door in de webbrowser het volgende adres in te typen: http://www.sint-oedenrode.nl/buitengebied-2010

Reageren:

Tijdens de periode van terinzagelegging is het voor iedereen mogelijk om een inspraakreactie in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode. Bij voorkeur doet u dit schriftelijk door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 44, 5490 AA Sint-Oedenrode onder vermelding van ‘inspraakreactie voorontwerp bestemmingsplan buitengebied’. Daarnaast is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge reactie in te dienen. Van uw mondelinge reactie wordt verslag gemaakt. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met de heer J. den Otter (aanwezig vanaf 19 augustus a.s.) of de heer M. Koopman (aanwezig vanaf 6 september a.s.) van de afdeling Publiekszaken, team Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer: 0413-481268.

Naar boven