Structuurvisie bedrijventerrein ‘De Steeg’ – Schimmert

Burgemeester en wethouders van Nuth maken bekend dat het voornemen bestaat om ingevolge artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening een structuurvisie vast te stellen voor het bedrijventerrein ‘De Steeg’ te Schimmert. De ontwerpstructuurvisie ‘De Steeg’ ligt vanaf 26 augustus 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, kamer Bouwzaken, Deweverplein 1 te Nuth en is tevens in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website.

Wat is een structuurvisie

Een structuurvisie is een indicatief plan c.q. beleidsdocument waarin afwegingen worden gemaakt voor toekomstig (lokaal) ruimtelijk beleid. Er worden keuzes gemaakt over de gewenste ruimtelijke ontwikkeling op de lange termijn. Het is het richtinggevende document waarin duidelijk wordt welk ruimtelijk beleid de gemeente nastreeft. Uitdrukkelijk worden geen concrete bestemmingen vastgelegd. De structuurvisie bevat dan ook geen voor burgers bindende voorschriften. Deze worden pas neergelegd in een later uit te werken bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan zal op termijn eveneens ter inzage worden gelegd en ook daarop kan worden gereageerd.

Inhoud ontwerpstructuurvisie ‘De Steeg’

Vanuit de Gemeente Nuth en de verenigde ondernemers bestaat de behoefte om tot ‘upgrading’ c.q. revitalisering van het bedrijventerrein ‘De Steeg’ te komen. Het is van belang dat het bedrijventerrein zich op de lange termijn goed kan blijven ontwikkelen en dat het huidige kwaliteitsniveau behouden en/of verbeterd kan worden. Derhalve wordt voor ‘De Steeg’ een structuurvisie opgesteld om tot een toekomstvisie te komen en de planologische (on)mogelijkheden te concretiseren. In deze structuurvisie zullen keuzes worden gemaakt en (beleids)uitgangspunten worden verankerd, die vervolgens juridisch planologisch vastgelegd kunnen worden in een nieuw op te stellen bestemmingsplan.

Gedurende de genoemde zes weken termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze ten aanzien van de ontwerpstructuurvisie kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de raad van de Gemeente Nuth, Postbus 22000, 6360 AA Nuth. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kan contact opgenomen worden met de behandelend ambtenaar de heer E.H.J. Eussen, tel: 045-5659153. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Naar boven