Bestemmingsplan Warnsveld Kom Noord 2008

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 19 augustus 2010 in het Stadhuis, ‘s-Gravenhof 2 (Loket) voor eenieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan ‘Warnsveld Kom Noord 2008’

Het bestemmingsplan ziet op de actualisering van de bestemmingsplannen voor het noordelijk deel van de kern van Warnsveld.

Plangebied

Het plangebied omvat het deel van de bebouwde kom van Warnsveld, gelegen ten noorden van de Draaiomsdreef en Schepersdreef. Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Den Elterweg en aan de noordkant door de Berkel. De oostelijke grens loopt langs de Kapperallee en het veldese bos. Het Kapse bos en het sportcomplex worden meegenomen in het plangebied, het Veldsese Bos ligt er buiten. Binnen deze grenzen zijn twee locaties buiten het plan gelaten: locatie Tempelmans Plat op de hoek Bevrijdingslaan-Hellenkamp en zorgcentrum Den Bouw.

Beschermd dorpsgezicht

De Gemeente Zutphen is voornemens een gedeelte van de dorpskern van Warnsveld aan te wijzen als gemeentelijk beschermd dorpsgezicht. De procedure hiervoor loopt nog. Vooruitlopend op de daadwerkelijke aanwijzing van het beschermd dorpsgezicht is deze al opgenomen in het bestemmingsplan ‘Warnsveld Kom Noord 2008’.

Gewijzigd vastgesteld

Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 28 juni 2010 met betrekking tot de toelichting, regels en de verbeelding gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zien voornamelijk op ambtshalve aanpassingen van de toelichting, regels en verbeelding. Op het ontwerpraadsvoorstel is een amendement gekomen. Deze is aangenomen. Hierdoor maakt het perceel op de hoek Rhienderincklaan – Rijksstraatweg geen onderdeel meer uit van het plan.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. Tevens hebben burgemeester en wethouders bij de vaststelling wijzigingen in het plan aangebracht. Degenen die zienswijzen hebben ingebracht en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze naar voren te brengen, alsmede een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door burgemeester en wethouders aangebrachte wijzigingen kan beroep instellen.

Tot en met 29 september 2010 kan een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Plan inzien

U kunt het plan raadplegen in het gemeentehuis, bij het Loket. Het bestemmingsplan ‘Warnsveld Kom Noord 2008’ is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen op www.zutphen.nl, onder de verwijzing ‘ik wil’, gevolgd door ‘meer weten over ruimtelijke plannen’ en dan ‘vastgesteld’.

Zutphen, 18 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven