Vastgesteld bestemmingsplan ‘Lint Oude Leede’

Vanaf 19 augustus 2010 ligt gedurende zes weken ter inzage het bestemmingsplan ‘Lint Oude Leede, eerste herziening 2010’ dat door de gemeenteraad op 27 mei 2010 gewijzigd is vastgesteld (de plankaart, artikel 19 van de voorschriften en de toelichting). Tevens liggen ter inzage het raadsbesluit en het raadsvoorstel.

Dit plan is een herziening op onderdelen van het bestemmingsplan ‘Lint Oude Leede’ uit 2008. Deze herziening is noodzakelijk omdat Gedeputeerde Staten op twee punten goedkeuring aan dat bestemmingsplan hebben onthouden. Het eerste punt betreft het aanlegvergunningenstelsel en het voorschrift dat de archeologische (verwachtings)waarden moet beschermen. Gedeputeerde Staten zijn van mening dat het voorschrift in combinatie met het aanlegvergunningenstelsel onvoldoende bescherming biedt.

Het tweede punt betreft een strook grond van tien meter breed langs het perceel Onderweg 1. GS zijn van mening dat alleen een onbebouwde bestemming het op Onderweg 1 gelegen glastuinbouwbedrijf voldoende beschermt vanuit milieukundig opzicht. Op grond van het Besluit Glastuinbouw dient namelijk een minimale afstand van tien meter tussen het glastuinbouwbedrijf en een gevoelige bestemming (zoals wonen) te worden aangehouden.

Deze beide punten zijn in het vastgestelde bestemmingsplan gerepareerd.

Dan is er geconstateerd dat ter hoogte van het perceel Oude Leedeweg 201, de grenzen van de woonbestemming niet duidelijk zijn aangegeven. Ook dit is in het ter inzage liggende bestemmingsplan gecorrigeerd. Hierbij is een wijziging aangebracht ten opzichte van het bestemmingsplan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen.

U kunt het hierboven genoemde bestemmingsplan inzien bij het gemeentekantoor in Pijnacker en via www.pijnacker-nootdorp.nl. Tegen betaling van de kostprijs kunt u in Pijnacker een exemplaar van het plan krijgen. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de bij de vaststelling aangebrachte wijziging. Zij kunnen daartegen beroep instellen.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling op het voornoemde adres.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Pijnacker, 18 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Pijnacker-Nootdorp.

Naar boven