Vaststelling bestemmingsplan ‘Niezijl – Kerkpad 1’ en besluit hogere waarde, gemeente Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 05 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Niezijl – Kerkpad 1’ gewijzigd heeft vastgesteld. Ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Niezijl – Kerkpad 1’ hebben burgemeester en wethouders op 8 juni 2010, op grond van de Wet geluidhinder, besloten een hogere waarde vast te stellen voor de woning (voormalig kerkgebouw) aan het Kerkpad 1 te Niezijl. Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde liggen met bijbehorende stukken met ingang van 19 augustus 2010 zes weken ter inzage.

Achtergrond

Het bestemmingsplan maakt de functieverandering van de kerk aan het Kerkpad 1 te Niezijl mogelijk. De kerk was in gebruik als Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk en heeft binnen het nieuwe plan een woonbestemming. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn twee wijzigingen in het vastgestelde plan aangebracht. Het bouwvlak van de woning (voormalig kerkgebouw) is enigszins aangepast en de bestemming verkeer tussen de Hoofdstraat 26 en 28 te Niezijl is gewijzigd in wonen. Het besluit hogere waarde heeft betrekking op de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde op de voorgevel van de woning (voormalig kerkgebouw), ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Rijksstraatweg (N355).

Bestemmingsplan en besluit hogere waarde inzien

U kunt het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplannen kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden en de bronbestanden van het plan downloaden. Hier kunt u ook het besluit hogere waarde vinden. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0056.BPNZ09INBR1-VA01

Beroep instellen

Vanaf 19 augustus 2010 tot en met 29 september 2010 kan tegen het bestemmingsplan ‘Niezijl – Kerkpad 1’ beroep ingesteld worden door:

  • degene die een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling van het plan heeft aangebracht.

Het instellen van beroep tegen het besluit hogere waarde is tot en met 29 september 2010 mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kenbaar te maken bij het college.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u beroep instelt schort dit de werking van het besluit niet op.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan ‘Niezijl – Kerkpad 1’ en het besluit hogere waarde treden in werking met ingang van 30 september 2010. Als u beroep instelt, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling. Indien u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient, treedt het besluit niet in werking voordat op uw verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 50 87 23.

Zuidhorn, 18 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn.

Naar boven