Vergunningaanvraag oprichting installatie legkippen Kruisbaan 1 te Heusden

Burgemeester en wethouders van Asten maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 11 juni 2010 heeft de heer P. van Lierop, Kruisbaan 1 te Heusden, medegedeeld dat hij voornemens is om het bedrijf aan de Kruisbaan 1 te Heusden uit te breiden. Binnen het bedrijf is sprake van een oprichting van een installatie voor 59.900 legkippen. De nieuw te bouwen stal wordt voorzien van een emissiearm stalsysteem (BWL 2004.10).

Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Asten hebben besloten dat door de heer P. van Lierop geen milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Asten leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Asten, 13 augustus 2010

Naar boven