Vergunningaanvraag uitbreiding agrarisch bedrijf Gezandebaan 56 te Heusden

Burgemeester en wethouders van Asten maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 15 maart 2010 heeft de heer C. Loomans, Gezandebaan 37 te Heusden, gemeente Asten, een aanmeldingsnotitie ingediend voorafgaand aan een aanvraag voor een milieuvergunning voor het uitbreiden van zijn agrarisch bedrijf aan de Gezandebaan 56 te Heusden, gemeente Asten.

De notitie is opgesteld vanwege het oprichten van een installatie voor in totaal 879 zeugen in bestaande en nieuw te bouwen stallen. De nieuw te bouwen stallen en een gedeelte van een bestaande stal worden voorzien van gecombineerde luchtwassystemen (BWL 2007.02.V1)

Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Asten hebben besloten dat door de heer C. Loomans geen milieu-effectrapportage behoeft te worden opgesteld. Hierdoor kan een aanvraag om milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Asten leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Asten, 13 augustus 2010

Naar boven