Vaststelling bestemmingsplan Buitenweg (art. 3.8 Wro)

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 juli 2010 het bestemmingsplan Buitenweg gewijzigd heeft vastgesteld.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitenweg met daarbij behorende stukken ligt van 12 augustus tot en met 22 september 2010 ter inzage bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. Het stadhuis in Terneuzen en de gemeentebalie Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur. De gemeentebalie Sas van Gent is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitenweg is integraal te raadplegen via de website www.terneuzen.nl/actueel/ruimtelijke plannen

In de kern Axel ligt ten noordoosten van het centrumgebied de herstructureringslocatie Buitenweg. Het is een oorspronkelijk ‘gegroeid’ bedrijvengebied tegen de kern aan. De bedrijvigheid is in het verleden zodanig gegroeid dat er ruimtelijke en milieuknelpunten zijn ontstaan. Deze knelpunten zijn alleen oplosbaar door uitplaatsing van alle bedrijvigheid en transformatie naar een geheel nieuw woongebied. Nieuwbouw met woningen zorgt immers voor de noodzakelijke duurzame verbetering van de ruimtelijke structuur van dit deel van de kern Axel. Het bestemmingsplan Buitenweg bevat de ruimtelijke en planologische onderbouwing en juridische regeling voor het te ontwikkelen woongebied aan de Buitenweg in Axel.

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wanneer u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

De adressering van het beroepschrift is postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de heer M. van der Ploeg, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland +31(0)115-455 000).

Terneuzen, woensdag 11 augustus 2010

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen,

secretaris,

F.M.L. Lauret RA.

Loco-burgemeester,

W.H. Broekhuysen.

Naar boven