Bestemmingsplan Oostelijke eilanden, exploitatieplan ‘Wienerlocatie’ en besluit vaststelling hogere grenswaarden

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum, gemeente Amsterdam maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De stadsdeelraad van stadsdeel Centrum heeft bij besluit van 1 juli 2010, nummer 7a, het bestemmingsplan ‘Oostelijke eilanden’ en bij besluit van 1 juli 2010, nummer 7b, het exploitatieplan ‘Wienerlocatie’ gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan, zoals deze ter inzage hebben gelegen, vastgesteld. Tevens heeft het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum in dit verband bij besluit van 27 juli 2010, op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in deze wet.

Het bestemmingsplan Oostelijke eilanden, het exploitatieplan ‘Wienerlocatie’ en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 13 augustus 2010 ter inzage, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, op de volgende adressen:

  • Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl

  • Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72. Bel voor openingstijden 020 552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl

Het bestemmingsplan, is met bijbehorende stukken digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Voor een beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbesluiten wordt verwezen naar de deelraadsbesluiten met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan van 1 juli 2010 met nummer 7a en 7b en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden van 27 juli 2010. Deze besluiten zijn digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang vanaf 13 augustus 2010, gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit/de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 12 augustus 2010

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven