stcrt-2010-1265-001.png Voorkeursrecht op gronden gelegen nabij de Venbergseweg en omgeving te Valkenswaard

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Valkenswaard maakt op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 28 januari 2010 op grond van het bepaalde in artikel 2 en 5 Wvg besloten heeft gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10−24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op gronden gelegen nabij de Venbergseweg en omgeving te Valkenswaard.

Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal 3 jaar, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of projectbesluit is vastgesteld. In dat geval wordt het voorkeursrecht van rechtswege verlengd.

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken van 30 januari tot en met 12 maart 2010 ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis, De Hofnar 15 te Valkenswaard, tijdens de openingstijden: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op maandag ook van 17.00 tot 20.00 uur.

Het besluit van de gemeenteraad omvat:

  • een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd; deze tekening geeft een overzicht van de ligging van het voorkeursrechtgebied;

  • een lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte en eigenaren;

  • het raadsvoorstel met de reactienota naar aanleiding van de ingediende zienswijzen;

  • het besluit van de gemeenteraad zelf.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar open gedurende zes weken vanaf de dag na deze publicatie. Belanghebbenden kunnen daarom bezwaar indienen tot en met 12 maart 2010. U kunt uw bezwaarschrift richten aan de gemeenteraad van de gemeente Valkenswaard, Postbus 10.100, 5550 GA Valkenswaard.

In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering).

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter te ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch.

Eigenaren en rechthebbenden worden per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Valkenswaard, 29 januari 2010

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard,

de secretaris,

R.F.W. van Eijck.

De burgemeester,

A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven