Vaststelling hogere waardebesluit Broekgraaf

Burgemeester en wethouders van Leerdam hebben in de vergadering van 15 juni 2010 besloten hogere waarden voor wegverkeerslawaai, spoorweglawaai en industrielawaai ten behoeve van de realisering van geluidsgevoelige functies binnen bestemmingsplan Broekgraaf vastgesteld. De geluidbronnen betreffen de Parallelweg, de Tiendweg, het spoor Leerdam/Arkel en de Glasfabriek. Het bestemmingplan Broekgraaf is de raadsvergadering van 16 juni 2010 vastgesteld. Als gevolg van de ingediende zienswijze is het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd vastgesteld.

De hogere grenswaarden zijn nodig in verband geluidsgevoelige bestemmingen, zoals woningen en scholen, in de uit te werken bestemmingen W-U (Uit te werken Wonen) en GD-U (uit te werken gemengde doeleinden). De maximale geluidsbelasting in de gezoneerde geluidbronnen zijn 56 dB vanwege de Parallelweg, 60 dB vanwege de Tiendweg, 67 dB vanwege het spoor Leerdam/Arkel en 52 dB(A) vanwege de Glasfabriek.

Voor de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van de hogere waarden is de procedure zoals bedoeld in art 3.12 van de Awb (Awb) in samenhang met art 110.c van de wet geluidhinder (Wgh) doorlopen.

Terinzagelegging

Het besluit met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 augustus 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage in de publiekshal van het stadskantoor van Leerdam.

Bezoekadres: Dokter Reilingplein 1, 4141 DA Leerdam. Het stadskantoor is iedere dag geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en dinsdag ook van 16.00 uur  tot 19.30 uur.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de inzage termijn beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdens de terinzagetermijn tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroep kan schriftelijk worden ingesteld bij:

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van dit besluit een onomkeerbare situatie ontstaat kan deze naast het instellen van beroep de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt niet eerder inwerking dan nadat op het verzoek is beslist. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Leerdam, 11 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Leerdam,

de secretaris,

M.H.J. van Kruijsbergen.

De burgemeester,

V.J.H. Molkenboer.

Naar boven