Kennisgeving bestemmingsplannen ‘Pendrecht’, ‘Bizet-Verdilaan’, ‘Oude Noorden’ en ‘Golfbaan Oost-Abstpolder’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 juni 2010 de bestemmingsplannen ‘Pendrecht’, ‘Bizet-Verdilaan’, ‘Oude Noorden’ en ‘Golfbaan Oost-Abstpolder’ gewijzigd heeft vastgesteld. De raadsbesluiten en de vastgestelde bestemmingsplannen (met bijbehorende stukken) liggen met ingang van 13 augustus 2010 t/m 23 september 2010 gedurende een periode van zes weken op werkdagen voor eenieder ter inzage bij de desbetreffende deelgemeenten:

  • de stadswinkel van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11

  • de secretarie van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Melanchtonweg 100,

  • de deelgemeente Noord, Eudokiaplein 35

  • de deelgemeente Overschie, Abtsweg 2

  • de Stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie) openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur; behalve op donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur).

De raadsbesluiten en de bestemmingsplannen (met bijbehorende stukken) kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure.

Begrenzing bestemmingsplan Pendrecht

De plangrenzen worden gevormd door de Oldegaarde aan de noordzijde, de Zuiderparkweg aan de oostzijde, de metroboog aan de zuidzijde en de Groene Kruisweg aan de westzijde van de wijk.

Begrenzing bestemmingsplan Bizet-Verdilaan

Het plangebied is gelegen aan de noordkant van het Molenlaankwartier en ligt parallel aan de gemeentegrens tussen de Bizetlaan en de Mahlersingel. Aan de noordzijde van de gemeentegrens bevindt zich het Lage Bergsche Bosch.

Ten zuiden van de locatie ligt een bestaande wonbuurt. De straten in deze buurt, de Bizet-, Verdi-, Donizetti- en Pergolessilaan zijn doodlopend en eindigen loodrecht op het plangebied.

Begrenzing bestemmingsplan Oude Noorden

Het bestemmingsplan wordt aan de westkant begrensd door de Bergweg en aan de noordkant door de Ceintuurbaan. De oostelijke grens ligt in het midden van de Rotte en de zuidelijke in het midden van de Noordsingel en voorts via de Heer Bokelweg naar de Vriendenlaan.

Begrenzing bestemmingsplan Golfbaan Oost-Abstpolder

Het plangebied maakt deel uit van het Regiopark Midden Delfland en is gelegen in deelgemeente Overschie en ligt ten oosten van gemeente Schiedam. Het is de overgang van het stedelijk naar het landelijk gebied. De polder is met havenslib opgehoogd. De westgrens van het plangebied wordt gevormd door de Poldervaart met daarlangs de Broekkade. Aan de overzijde van de Poldervaart ligt het recreatiegebied ‘Poldervaart fase 1’. De oostgrens van het plangebied wordt gevormd door de Delftse Schie, met daarlangs de Kethelse kade. Aan de overzijde, langs de Delftse Schie loopt de Delftweg. Direct ten zuiden van het plangebied ligt het bedrijventerrein Noord-West en de Matlingeweg. De zuidgrens van het plangebied is gelijk aan de deelgemeentegrens.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door :

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

De bestemmingsplannen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het desbetreffende besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Rotterdam, 11 augustus 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven