Ontwerpbestemmingsplan ‘Malburgen De Wheme’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Malburgen De Wheme’

met ingang van 12 augustus 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 12 augustus 2010 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

Het gebied wordt begrensd door de Pleijweg in het zuiden, de Orionsingel, het Immerlooplein, de Fluitekruidstraat in het westen, de Zwanebloemlaan, Waterlelielaan, Huissenssestraat en Keurvorstlaan in het noorden en de flats aan het Gelderse- en Kleefseplein en de Eimerssingel Oost in het oosten.

In het plangebied gelden op dit moment meerdere verouderde bestemmingsplannen. De gemeente heeft de wettelijke taak voor 2013 voor de hele stad geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. In dit kader is dit bestemmingsplan opgesteld.

Bovendien spelen nieuwe ontwikkelingen in het gebied een grote rol. De komende jaren zal rond de Immerlooplas een herstructurering plaatsvinden. Daarbij zullen de bestaande buurtjes aan de westzijde (Eimersweide) en aan de noordzijde (gebied Zwanenbloemlaan en Waterlelielaan) worden uitgebreid met laagbouw. Aan de plas zelf zal zowel aan de west- als aan de noordzijde bebouwing worden toegevoegd. In totaal zal het bestemmingsplan de bouw van 375 woningen mogelijk maken.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer A. Meijers, tel. nr.: 026-3773697 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 12 augustus 2010

Naar boven