Ontwerpbestemmingsplan ‘Presikhaaf 3’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat

het ontwerpbestemmingsplan ‘Presikhaaf 3’

en het ontwerpbesluit tot vaststelling met ingang van 12 augustus 2010 gedurende een termijn van 6 weken voor eenieder ter inzage liggen op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerpbestemmingsplan is met ingang van 12 augustus 2010 ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De gemeente heeft de wettelijke taak om voor 2013 in de hele stad geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. In dit kader is een bestemmingsplan opgesteld voor de wijk Presikhaaf 3. Het plan wordt begrensd door de Lange Wal aan de noordzijde, het Lange Water aan de oostzijde, bedrijventerrein IJseloord aan de zuidzijde en in het westen door de spoorlijn Arnhem–Zevenaar.

Het bestemmingsplan legt in de basis de bestaande situatie planologisch vast. Er wordt één ontwikkeling juridisch mogelijk gemaakt: de realisatie van een deel van de Natte ecozone Honigkamp.

De natte ecozone Honigkamp maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van ecozones in en om Presikhaaf en dat is een uitwerking van het Ontwikkelingsplan Presikhaaf. Voor de realisaties van de ecozones is een viertal sleutelprojecten geselecteerd. Eén van die sleutelprojecten bevindt zich binnen het plangebied van dit bestemmingsplan: de natte ecozone Honigkamp. De aanleg van deze ecozone wordt juridisch mogelijk gemaakt in dit plan.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Rijke, tel. nr.: 026-3774079 van de Dienst Stadsontwikkeling.

Arnhem, 11 augustus 2010

Naar boven