Bestemmingsplan ‘Kanaalzone’ onherroepelijk van kracht

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Kanaalzone’ onherroepelijk van kracht is geworden.

Het bestemmingsplan ‘Kanaalzone’ wordt begrensd door de gemeentegrens met Hengelo in het westen, de spoorlijn Enschede-Hengelo in het noorden, de Auke Vleerstraat in het oosten en het Twentekanaal in het zuiden. Met dit bestemmingsplan is voorzien in een actuele bestemmingsregeling voor het plangebied. Met dit bestemmingsplan is tevens een bouwtitel gecreëerd voor een aantal concrete projecten, waaronder de reeds gerealiseerde uitbreiding van het FC Twente stadion met een tweede ring aan de west- en zuidzijde en de eveneens reeds gerealiseerde overdekte 400 meter kunstijsbaan. Verder maakt dit bestemmingsplan het planologisch mogelijk dat de ecologische verbindingszone annex waterbergingsgebied ‘Kristalbad’ en de derde ontsluitingsweg vanaf de Auke Vleerstraat kunnen worden gerealiseerd.

MER/VER Kanaalzone

De gemeenteraad van Enschede heeft op 30 januari 2006 het integrale milieu- en veiligheidsrapport Kanaalzone Enschede aanvaard. In het rapport worden de milieu- en veiligheidseffecten weergegeven die kunnen optreden als gevolg van de realisatie van de diverse nieuwe initiatieven in de Kanaalzone. Het MER/VER is bedoeld ter onderbouwing van de besluitvorming over het bestemmingsplan ‘Kanaalzone’ en dient dan ook in directe relatie te worden gezien met het bestemmingsplan ‘Kanaalzone’.

Het bestemmingsplan ‘Kanaalzone’ kan worden ingezien bij de balies van de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice in het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede. Openingstijden: maandag alleen op afspraak van 11:00–16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag vrije inloop en op afspraak van 08.30–12.00 uur. Donderdagavond vrije inloop van 17.00–19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 053-4818181.

Tegen dit bestemmingsplan kan geen bezwaar of beroep meer worden ingediend.

Naar boven