Besluit milieueffectrapportage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken krachtens artikel 7.17 lid 4 van de Wet milieubeheer bekend dat op 31 maart 2010 door Maatschap Salden-Fijten, Rijstraat 12, 6143 AR Guttecoven, in het kader van het Besluit milieueffectrapportage een aanmeldingsnotitie is ingediend. Op 24 juni 2010 is een gewijzigde aanmeldingsnotitie ingediend.

De aanmeldingsnotitie is ingediend, voorafgaand aan een aanvraag om een revisievergunning ingevolge artikel 8.4, lid 1 van de Wet milieubeheer voor een zeugenhouderij en akkerbouwbedrijf, gelegen Rijstraat 12, 6143 AR Guttecoven. De aanvraag betreft onder meer een uitbreiding van het aantal zeugen en de bouw van een nieuwe stal. Het is de bedoeling dat de totale bedrijfsomvang gaat bestaan uit 174 kraamzeugen, 564 guste en dragende zeugen, 180 opfokzeugen, 2 beren en 1.340 gespeende biggen. De voorgenomen activiteit is vanwege de oprichting, wijziging of uitbreiding van een inrichting met 820 plaatsen voor zeugen beoordelingsplichtig in het kader van het Besluit milieueffectrapportage.

Inhoud besluit

Uit de beoordeling van de aanmeldingsnotitie is gebleken dat de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben, zulks gezien de omstandigheden waaronder de activiteit wordt ondernomen. In verband hiermede is besloten dat door Maatschap Salden-Fijten geen milieueffectrapport hoeft te worden gemaakt. Als gevolg hiervan kan een aanvraag om een milieuvergunning zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen.

Inzage stukken

Van 12 augustus 2010 tot 23 september 2010 liggen het besluit en alle overige relevante stukken ter inzage in het gemeentehuis Geleen, balie Vergunningen, Markt 1, 6161 GE Geleen. De stukken kunnen worden ingezien van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Op afspraak, telefoon (046) 4778775, kunnen de stukken van maandag tot en met woensdag tussen 12.00 en 17.00 uur en op donderdag tussen 12.00 en 19.00 uur worden ingezien. Desgewenst wordt kosteloos een mondelinge toelichting op de stukken gegeven en worden tegen vergoeding van de kosten kopieën van de stukken verstrekt.

Procedurele aspecten

Het besluit, inhoudende dat door Maatschap Salden-Fijten geen milieueffectrapport hoeft te worden gemaakt, moet worden aangemerkt als een besluit inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit op een aanvraag om een milieuvergunning. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen een zodanig besluit geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij het besluit de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

11 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven