Ontwerpbestemmingsplan ‘uitbreiding Donderen’ ligt ter inzage!

Het bestemmingsplan is opgesteld om een kleinschalige uitbreidingslocatie bij het dorp Donderen mogelijk te maken. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Norgerweg en Noorderveldweg. De noordzijde van het gebied grenst aan landbouwgebied. Aan de oostzijde en zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de bestaande woningbouw aan respectievelijk de Noorderes en het Kort Nijland. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van negen woningen. De woningen zullen als vrijstaande en als twee-onder-één-kap woningen worden gerealiseerd.

Wat vooraf ging

In het kader van de inspraak en het vooroverleg (zoals bedoeld in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening) heeft het voorontwerpbestemmingsplan ‘uitbreiding Donderen’ vanaf 4 mei 2009 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente een aantal schriftelijke inspraakreacties ontvangen. Al deze reacties zijn van een antwoord voorzien in de ‘Nota inspraak en overleg voorontwerpbestemmingsplan uitbreiding Donderen’. De gemeenteraad heeft op 19 januari 2010 besloten deze inspraak en overlegnotitie vast te stellen en in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan ‘uitbreiding Donderen’.

Kom het ontwerpbestemmingsplan even inzien!

Het ontwerpbestemmingsplan ‘uitbreiding Donderen’, evenals het ontwerp beeldkwaliteitplan ‘beeldkwaliteitseisen uitbreiding Donderen’, liggen met ingang van vrijdag 20 augustus 2010 voor een periode van zes weken ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. De plannen kunnen in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Daarnaast kunt u het plan gedurende deze periode op onze website www.tynaarlo.nl bekijken. U treft het bestemmingsplan aan in de rubriek Bouwen en wonen → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplannen in procedure. Ook is het plan te bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ont­werpbestemmingsplan ‘uitbreiding Donderen’ en/of het beeldkwaliteitplan ‘beeldkwaliteitseisen uitbreiding Donderen’, schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het Ontwikkelingsbedrijf Tynaarlo, team Planontwikkeling, telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven