Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Sint-Oedenrode Noord’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken bekend dat de gemeenteraad op 29 april 2010 het bestemmingsplan ‘Sint-Oedenrode Noord’ gewijzigd heeft vastgesteld.

In het bestemmingsplan worden regelingen uit 26 oudere bestemmingsplannen vervangen en planologische regelingen uit afgeronde vrijstellingsprocedures vastgelegd. In dit bestemmingsplan wordt verder het archeologiebeleid van de Gemeente Sint-Oedenrode en de bijgebouwenregeling voor wonen vastgelegd. In het plan is ook een wijzigingsmogelijkheid naar ‘maatschappelijke doeleinden’ opgenomen voor het gebied tussen Mauritsstraat/Wilhelminstraat/Julianastraat. Verder is tegenover Dille in de mogelijkheid voor het bouwen van aaneengebouwde woningen voorzien.

De raad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan. Als wijzigingen kunnen worden genoemd:

  • de nadere motivering van het archeologiebeleid

  • aanpassing van de regels m.b.t. de bestemming water, m.n. het verwijderen van de mogelijkheid tot het aanbrengen van groen; geldt m.n. voor de sloot aan de noord- en oostkant van Kienehoef-noord

  • het aanpassen/toevoegen van een aantal begripsbepalingen

  • het wijzigen van toegestane goothoogten van woningen en bijgebouwen

  • het aanpassen van de bedrijfsbestemming;

  • de aanpassing van de aanduiding tuin bij een perceel aan de Van Rijckevorsel van Kessellaan;

  • aanpassen van de algemene flexibiliteitsbepalingen.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 12 augustus 2010 tot en met woensdag 22 september 2010 ter inzage bij het publieksplein van het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode.

U kunt de plannen ook raadplegen/downloaden van de gemeentelijke website www.sint-oedenrode.nl. Op deze site klikt u via de rubriek ‘informatie’ door naar ‘bouwen en wonen’, vervolgens naar ‘bestemmingsplannen’ en tenslotte naar ‘Bestemmingsplan Sint-Oedenrode Noord’.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan tegen het besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerp van het bestemmingsplan;

  • Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp bestemmingsplan;

  • Een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Afdeling Publiekszaken, telefoonnummer: 0413-481332.

Naar boven