Vaststelling bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, 19e wijzigingsplan’

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, 19e wijzigingsplan’, zoals dit door Burgemeester en wethouders bij besluit van 27 juli 2010 is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, en tijdens openingstijden in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1. Tevens is het bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, 19e wijzigingsplan’ voorziet in een vormverandering/verkleining van de detailbestemming 'Agrarische bedrijven' ter plaatse van de percelen De Hemel 11–12 en Biezendijk 18a–19 te Zijtaart. Het bouwblok behorende bij het bedrijf aan De Hemel 11–12 zal worden verkleind. Het bouwblokgedeelte dat het dichtst bij het te ontwikkelen bedrijventerrein Doornhoek is gelegen, komt te vervallen. Het oostelijk gelegen bouwblokgedeelte blijft in verkleinde vorm gehandhaafd. Hier zal een akkerbouwbedrijf met fruitteelt gevestigd worden. Het bouwblok behorende bij het bedrijf aan de Biezendijk 18a–19 zal van vorm veranderd worden, maar blijft in oppervlakte ongeveer even groot. Het meest westelijk gelegen bouwblokgedeelte (plaatselijk bekend als Biezendijk 18a) komt te vervallen en het bouwblokgedeelte gelegen aan de Biezendijk 19 zal worden vergroot. Een gedeelte van het bouwblok zal gelegd worden op gronden waar nu een agrarische bestemming is gelegen. Ook op deze locatie is uitbreiding met een akkerbouwtak voorzien. Met het wijzigingsplan wordt toepassing gegeven aan de artikelen 24 en 25 lid 1 en lid 2.f van de bestemmingsplannen ‘Landelijk Gebied’ en ‘Landelijk Gebied, aanvulling’.

Binnen deze termijn kan beroep tegen het collegebesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, door:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Veghel, 11 augustus 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven