Besluit van de Minister van Justitie van het Koninkrijk van 1 juli 2010, nummer 2010/1, houdende bekendmaking in Aruba van de Handleiding voor de toepassing van de Rijkswet op het Nederlanderschap 2003 toegespitst op het gebruik in Aruba

De Minister van Justitie,

Gelet op artikel 23, eerste lid, van de Rijkswet op het Nederlanderschap, artikel 72 Besluit verkrijging en verlies Nederlanderschap en artikel 2 van de Regeling verkrijging en verlies Nederlanderschap,

Besluit:

Artikel 1

De Handleiding voor de toepassing van de Rijkswet op het Nederlanderschap 2003 toegespitst op het gebruik in Aruba wordt bekendgemaakt door plaatsing op de website van het Kabinet van de Gouverneur van Aruba, www.kabga.aw.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag van publicatie en werkt terug tot 1 april 2010.

Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant en de Landscourant van Aruba geplaatst.

’s-Gravenhage, 1 juli 2010

De Minister van Justitie van het Koninkrijk,

namens deze:

de directeur-generaal Wetgeving, Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken,

R.K. Visser.

TOELICHTING

De Handleiding voor de toepassing van de Rijkswet op het Nederlanderschap 2003 toegespitst op het gebruik in Aruba (hierna: Handleiding Aruba) is geactualiseerd.

Met wijzigingsbesluit WBN-A 2009/2 d.d. 21 december 2009 is de geactualiseerde Handleiding Aruba ter publicatie aangeboden in zowel de Staatscourant als in het Afkondigingsblad van Aruba. Publicatie in de Staatscourant heeft op 26 januari 2010 plaatsgevonden. Tevens is de Handleiding online beschikbaar op www.overheid.nl en www.nationaliteitsrecht.nl en inmiddels ook in pocketversie verschenen.

De Handleiding Aruba is een zeer omvangrijk document. Integrale publicatie in het Afkondigingsblad of de Landscourant van Aruba stuitte dardoor op praktische problemen en lijkt ook niet tot optimale kenbaarheid voor de gebruiker te leiden. Gekozen wordt daarom voor publicatie van de Handleiding Aruba door plaatsing op daarvoor bestemde en toegankelijke website en door terinzagelegging.

De pocketversie ligt sinds 1 april 2010 ter inzage ten kantore van de Directie Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Justitie en Onderwijs van Aruba, bij het Kabinet van de Gouverneur en bij de DIMAS. De pocket kan ook worden besteld bij Sdu Uitgevers (www.sdu.nl/klantenservice).

De Minister van Justitie van het Koninkrijk,

namens deze:

de directeur-generaal Wetgeving, Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken,

R.K. Visser.

Naar boven