ontwerpbestemmingsplannen, -exploitatieplannen, -beeldkwaliteitsplannen ‘Zevender en Thiendenland II’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken ingevolge artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening, en artikel 110c van de Wet geluidhinder, het volgende bekend.

Met ingang van 11 augustus 2010 tot en met 21 september 2010 liggen voor eenieder ter inzage:

De ontwerpbestemmingsplannen Zevender en Thiendenland II, met bijbehorende ontwerp exploitatieplannen, ontwerp beeldkwaliteitsplannen en ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden.

De bestemmingsplannen omvatten Zevender en Thiendenland II. Zevender is het gebied dat is gelegen tussen de Lopikerweg en de M.A. Reinaldaweg (N210) met overwegend bedrijvigheid. Thiendenland II bevindt zich ten oosten van Thiendenland I, en ten zuiden van de N210 met overwegend woningbouw.

De exploitatieplannen dienen als publiekrechtelijk sturingselement, waarin de locatie-eisen zijn geregeld. Ten aanzien van alle gronden behorende tot het exploitatiegebied geldt dat het kostenverhaal anderszins is verzekerd, met een grondexploitatieovereenkomst die getekend is op 1 april 2010 en op 13 april 2010 is gepubliceerd.

De beeldkwaliteitsplannen zijn een bijlage van de exploitatieplannen. De gewenste beeldkwaliteit van de openbare ruimte en bebouwing wordt hierin weergegeven. Het zal gaan dienen als toetsingskader voor welstand.

Hogere grenswaarden: De bestemmingsplannen maken het mogelijk woningen te realiseren. Deze geprojecteerde woningen liggen in de geluidszone van de N210 en de nieuw aan te leggen weg.

Inzien ontwerpbestemmingsplannen

Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding, regels en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt de digitale bestemmingsplannen bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl of via een directe link op www.schoonhoven.nl. De papieren versies van de ontwerpbestemmingsplannen zijn in te zien bij de afdeling Vrom, Haven 37 te Schoonhoven.

Inzien ontwerp exploitatieplannen

Het exploitatieplan omvat onder meer een kaart van het exploitatiegebied, een omschrijving van werken en werkzaamheden en een faseringsregeling.

De ontwerp exploitatieplannen liggen tegelijkertijd met de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage op het gemeentehuis en op www.schoonhoven.nl.

Inzien ontwerpbeeldkwaliteitsplannen

De beeldkwaliteitsplannen omvatten een algemene beschrijving van het stedenbouwkundige plan en een aanreiking van toetsingscriteria, waarmee de beoogde kwaliteit gewaarborgd wordt. De beeldkwaliteitsplannen kunnen bij vaststelling als onderdeel van de Welstandsnota worden beschouwd.

De ontwerpbeeldkwaliteitsplannen liggen op grond van de welstandsnota/inspraakverordening tegelijkertijd met de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage op het gemeentehuis en op www.schoonhoven.nl.

Inzien ontwerpbesluit hogere grenswaarden

De voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai bedraagt 48 dB. Artikel 83 Wgh biedt de mogelijkheid om een hogere grenswaarde vast te stellen van maximaal 63 dB.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder ligt tegelijkertijd met de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage op het gemeentehuis en op www.schoonhoven.nl.

Zienswijzen

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan:

  • eenieder een zienswijze naar voren brengen over de ontwerpbestemmingsplannen;

  • een belanghebbende een zienswijze naar voren brengen over de ontwerpexploitatieplannen;

  • een ingezetene of belanghebbende een reactie omtrent de ontwerpbeeldkwaliteitsplannen kenbaar maken.

  • een belanghebbende een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling. Een schriftelijke zienswijze tegen de ontwerpbestemmingsplannen, de ontwerp exploitatieplannen of een reactie op de ontwerp beeldkwaliteitsplannen kan worden ingediend bij de gemeenteraad, Postbus 504, 2870 AH Schoonhoven;

De zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders, postbus 504, 2870 AH Schoonhoven.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer N. Harshagen, assistent projectleider, afdeling VROM op het telefoonnummer 0182-389219.

Naar boven