Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Anloo dorp’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 23 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Anloo dorp’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft een planologische regeling van de kern Anloo (incl. beschermd dorpsgezicht) en is opgesteld ter vervanging van de geldende, merendeels verouderde, bestemmingsplannen voor het bestaande dorpsgebied van Anloo.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp:

Bij de vaststelling is het bestemmingsplan aangepast naar aanleiding van zienswijzen voor wat betreft de verbeelding (en bijbehorende planregels):

  • Perceel Annerweg 21, gedeelte van het perceel grenzend aan de Lunsenhof is de aanduiding ‘wro-zone - wijzigingsgebied 2’ verwijderd.

Daarnaast zijn er ambtshalve wijzigingen opgenomen. Hierdoor ontstaat een consistent en plantechnisch correct bestemmingsplan en sluit in het kader van het harmonisatietraject beter aan op andere bestemmingsplannen in de gemeente.

De belangrijkste ambtshalve aanpassing betreft het verwijderen van de aanduiding ‘bedrijfswoning’ (indien aanwezig) op de verbeelding bij de bestemmingen ‘bedrijf’, ‘detailhandel’ en ‘horeca’. Een bedrijfswoning wordt, indien van toepassing, bij recht opnemen in de regels.

Tevens worden bestaande paardrijdbakken weergegeven op de verbeelding.

Ook worden kleine, voornamelijk tekstuele, wijzigingen/onjuistheden in toelichting, regels en verbeelding opgenomen dan wel hersteld.

Het totale overzicht van ambtshalve aanpassingen is bij de terinzage gelegde stukken bijgevoegd.

Ter inzage

Het raadsbesluit met de hierbij behorende stukken ligt met ingang van 12 augustus 2010 gedurende een periode van zes weken ter inzage. De bedoelde stukken kunnen worden ingezien tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Daarnaast zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder Wonen en Leven, Bestemmingsplannen) en is het vastgestelde bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

De ingediende zienswijzen zijn enkel bij de ter inzage gelegde stukken op het gemeentehuis in te zien.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven