Vaststelling bestemmingsplan ‘Uitbreiding Albert Heijn, Wilhelminaplein 4 Gennep’

De gemeenteraad van Gennep heeft op 15 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Albert Heijn, Wilhelminaplein 4 te Gennep’ vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de Albert Heijn aan de Spoorstraat in Gennep aan de zuidkant van de supermarkt, tussen de bestaande bebouwing aan de Spoorstraat en de Emmastraat in. De uitbreiding zal worden gebruikt als winkelruimte. Tevens worden er enkele bergingen voor derden gerealiseerd. Aan de zuidkant, (Emmastraat) kunnen tevens parkeervoorzieningen gerealiseerd worden. De geplande ontwikkeling is niet mogelijk binnen het vigerende bestemmingsplan Picardie 1, omdat aan de gronden voor de uitbreiding de bestemming ‘Erf’ is toegekend en de bouw- en gebruiksregels van deze bestemming de ontwikkeling in de weg staan.

Inzage en beroep

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Albert Heijn, Wilhelminaplein 4 Gennep’ met bijbehorende stukken worden op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor iedereen met ingang van 12 augustus 2010 gedurende zes weken op de volgende wijzen ter inzage gelegd, raadpleegbaar gemaakt en beschikbaar gesteld:

  • digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link:

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0907.BP10005WIL4GNP-VA01

    De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn langs elektronische weg beschikbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende link:

    http://ro-online.robeheer.nl/0907/CFC26ADB-E4B5-48FC-B05F-093F368521A5

  • digitaal (in de vorm van pdf-bestanden) op de gemeentelijke website: http://www.gennep.nl via digitaal loket → bestemmingsplannen → uitbreiding Albert Heijn;

  • digitaal en op papier bij het Omgevingsloket in het gemeentekantoor van Gennep, Ellen Hoffmannplein 1 te Gennep. Buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0485-494141.

Gedurende de periode van terinzagelegging van 12 augustus 2010 tot en met 22 september kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht,

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Overzicht van bij vaststelling aangebrachte wijzigingen

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat met ingang van 25 maart ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben betrekking op de toelichting, de regels en de verbeelding. In het raadsvoorstel zijn alle wijzigingen aangegeven.

Naar boven