Vastgesteld bestemmingsplan ‘Santrijn’ Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting ‘Santrijn’

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied ‘Santrijn’ een bestemmingsplan is vastgesteld. Ten behoeve van dit bestemmingsplan zijn naast het bestemmingsplan ook hogere waarden voor maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld.

Bestemmingsplan ‘Santrijn’

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Santrijn’ en het besluit tot vaststelling van dat bestemmingsplan, met de hierbij behorende stukken ter inzage.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, gelegen in het noordelijk deel van het Oosterhoutse centrum. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de Strijenstraat, aan de oostzijde door de route Donkerstraat, Rutselboslaan, Valkenplein, Waterlooplein en Waterloostraat, aan de zuidzijde door de Sint Jansbasiliek en aan de westzijde door de Torenstraat.

Het voorziet in het planologisch mogelijk maken van de gewenste planontwikkelingen uit het vastgestelde Masterplan Santrijn. De in het masterplan vastgestelde functies zijn vertaald in bestemmingen met de daarbij behorende regels over het gebruik van de grond en hetgeen daarop gebouwd mag worden. Op de Verbeelding zijn de bestemmingen weergegeven. In de Toelichting wordt het plan verduidelijkt.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht in dit bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting ‘Santrijn’

Voorts zijn met toepassing van artikel 83 van de Wet Geluidhinder hogere waarden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van de geprojecteerde Parkappartementen aan de Donkerstraat/Strijenstraat vanwege de Strijenstraat (maximaal 58,2 dB) en vanwege de Nijenrode (maximaal 54,5 dB). Hetbesluit tot vaststelling van deze hogere waardenmet bijbehorende stukken ligt eveneens ter inzage.

Terinzageligging

Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan met besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en hierbij behorende stukken en het besluit tot vaststelling van hogere waarden met de hierbij behorende stukken, liggen met ingang van 12 augustus 2010 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Mogelijkheid indiening beroep

Een belanghebbende kan gedurende de termijn van terinzageligging (dus tot uiterlijk 23 september 2010) tegen de (gewijzigde) vaststelling van dit bestemmingsplan en/of tegen het besluit vaststelling hogere waarden schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ten aanzien van de ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplanonderdelen c.q. het besluit vaststelling hogere waarden kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij geen zienswijze overeenkomstig art. 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening c.q. artikel 83 van de Wet geluidhinder bij de gemeenteraad resp. het college vanburgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht.

Naast het instellen van beroep kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Inwerkingtreding

Het besluit van vaststelling van het bestemmingsplan ‘Santrijn’ treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking, totdat op dat verzoek is beslist.

Oosterhout, 11 augustus 2010

Naar boven