stcrt-2010-1241-001.png Vestiging Voorkeursrecht Stadsbedrijvenpark

Burgemeester en wethouders van Assen maken het volgende bekend.

Op 28 januari 2010 heeft de gemeenteraad besloten op grond van artikel 2 jo 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg), gronden aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Het gaat om de gronden gelegen in het gebied Stadsbedrijvenpark, globaal omsloten door de Industrieweg, A.H.G. Fokkerstraat, W.A. Scholtenstraat, Havenkade en de Dr. A.F. Philipsweg. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op 30 januari 2010.

De aanwijzing houdt in dat de betreffende eigenaren en rechthebbenden, wanneer zij hun grond c.q. zakelijk recht willen vervreemden, dit eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. Artikel 10, lid 2 en 3 Wvg geven hierop enkele uitzonderingen. Alle eigenaren en rechthebbenden van de aangewezen gronden krijgen persoonlijk bericht van de aanwijzing. De aangewezen percelen zijn nader aangegeven op een kadastrale kaart en lijst met de aangewezen percelen waarop de namen van de eigenaren en rechthebbenden zijn vermeld.

Ter inzage

Het besluit van de raad ligt ter inzage tezamen met de bijbehorende bijlagen, te weten het kadastraal overzicht nummer 1519-18 en een lijst met daarop aangegeven de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren en rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens. De stukken liggen ter inzage van 30 januari tot en met 12 maart 2010 in het stadhuis bij de publieksbalie Bouwen en Wonen, Noordersingel 33 te Assen. Deze kunt u inzien van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur zonder afspraak en van 13.00 tot 17.00 uur op afspraak (donderdags tot 19.00 uur). Indien u de stukken wilt inzien buiten deze openingstijden maak dan een afspraak met mevrouw P. Ürper van de dienst Stadsontwikkeling, telefoon 0592-366594

Bezwaar en beroep

Op basis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad bezwaar en beroep instellen. Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na de datum van bekendmaking van de aanwijzing in de Staatscourant (van 30 januari tot en met 12 maart 2010) een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste het volgende bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

  • een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht;

  • de reden(en) waarom u bezwaar maakt.

Voorlopige voorziening

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de president van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 30009, 9400 RA Assen. Voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven