Ontwerpwijzigingsplan ‘Buitengebied, wijziging speeltuin’ en ontwerp-uitwerkingsplan ‘Waterwijk, wijziging speeltuin’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Urk maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 6 augustus 2010, het ontwerpwijzigingsplan ‘Buitengebied, wijziging speeltuin’ en het ontwerp-uitwerkingsplan ‘Waterwijk, wijziging speeltuin’ gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het wijzigingsplan ‘Buitengebied, wijziging speeltuin’ en het uitwerkingsplan ‘Waterwijk, wijziging speeltuin’ zijn opgesteld om de realisatie van een speeltuin mogelijk te maken.

Het plangebied ligt aan de oostkant van Urk, achter de woning aan de Urkerweg 60.

Voor het noordelijke deel van het perceel geldt het bestemmingsplan Waterwijk. Het betreffende perceel heeft de bestemming ‘Woondoeleinden, uit te werken’. In de uitwerkingsregels is geregeld dat in het zuidelijk deel van het plangebied onder andere een speeltuin gerealiseerd kan worden.

Voor het zuidelijke deel van het perceel vigeert het bestemmingsplan Buitengebied omdat Gedeputeerde Staten van Flevoland bij de vaststelling van het bestemmingsplan Waterwijk, aan dit gedeelte goedkeuring hebben onthouden vanwege geluidsnormen. In het bestemmingsplan Buitengebied hebben de gronden de bestemming ‘Woondoeleinden’ maar is er een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Op basis van die bevoegdheid kan de bestemming van deze gronden onder andere worden omgezet in recreatieve bedrijvigheid.

Het ontwerp wijzigingsplan en het ontwerp uitwerkingsplan kunnen vanaf 6 augustus 2010 tot en met 16 september 2010 tijdens openingstijden worden ingezien bij het Gemeenteportaal, Afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien op de gemeentelijke website: www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ > ‘bestemmingsplannen’.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling en Advies, 0527-689868. Gedurende deze termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Urk, Postbus 77, 8320 AB te Urk, onder vermelding van ‘ontwerpwijzigingsplan Buitengebied, wijziging speeltuin’ en/of ‘ontwerpuitwerkingsplan Waterwijk, wijziging speeltuin’ en moeten voor het einde van de termijn worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. De zienswijzen moeten voorzien zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met de afdeling Ontwikkeling en Advies.

Urk, 5 augustus 2010

Burgemeester en Wethouders van Urk,

J. Kroon,

burgemeester.

M. Bogerd,

secretaris.

Naar boven