Vaststelling bestemmingsplan ‘Overasselt, Schoonenburg’

Burgemeester en wethouders van Heumen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 1 juli 2010 het bestemmingsplan ‘Overasselt, Schoonenburg’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een planologische regeling voor het gebied tussen de Schoonenburgseweg, de Kruisbergsestraat, het Bovenschap en de Klaproosstraat in Overasselt.

In het betreffende gebied is een kleinschalige uitbreiding van de kern Overasselt voorzien. Het plan maakt de bouw van ca. 40 woningen mogelijk met bijbehorende groen- en ontsluitingsvoorzieningen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter visie heeft gelegen betreffen, kort samengevat, het volgende:

  • Daar waar de bestemming ‘wonen’ binnen de hindercirkel van het veebedrijf aan de Schoonenburgseweg 12 valt zal de specifieke bouwaanduiding ‘woning uitgesloten’ worden toegevoegd. Hierdoor kunnen binnen de hindercirkel geen woningen gebouwd worden. Om woningbouw op termijn mogelijk te maken wordt een ontheffingsbevoegdheid in het bestemmingsplan opgenomen waarmee woningbouw mogelijk gemaakt kan worden indien en wanneer de te bebouwen gronden niet meer binnen de hindercirkel liggen.

  • Een aantal aanduidingen betreffende afstanden en maten binnen de op de verbeelding aangegeven bouwvlakken wordt gewijzigd. Het betreft o.a. de afstanden tot zijdelingse perceelsgrenzen en de maximale breedte van een te bouwen vrijstaande woning in de noordwestelijke hoek van het plangebied.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken zijn met ingang van 12 augustus 2010 digitaal beschikbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De analoge versie versies liggen tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie Fysieke Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden. De stukken zijn in pdf vorm tevens digitaal beschikbaar via www.heumen.nl.

Tegen het besluit tot vaststelling kan van 12 augustus tot en met 22 september 2010 door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als een belanghebbende beroep instelt kan deze verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek moeten worden gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 23 september 2010, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Malden, 10 augustus 2010

Naar boven