stcrt-2010-1235-001.png Ontwerpbestemmingsplan MFA Oudeschoot

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken hierbij bekend dat zij op 26 januari 2010 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor de oprichting van een multifunctionele accommodatie (MFA) in Oudeschoot.

De nieuwe MFA biedt onderdak aan:

  • Openbare basissschool

  • Peuterspeelzaal

  • Kinderopvang

  • Buitenschoolse opvang

  • Mediatheek

  • Sociaal cultureel werk

  • Dorpsactiviteiten.

De MFA wordt gerealiseerd aan de Van Leeuwenhoekweg 2 in Oudeschoot, op de plek van de bestaande openbare basisschool De Schoterschans die wordt gesloopt. Het op de locatie aanwezige gymnastieklokaal blijft gehandhaafd, maar wordt gerenoveerd. Het schoolplein wordt als buitenruimte van de MFA opnieuw ingericht. Ook zal een deel van de Van Leeuwenhoekweg, gelegen tussen de MFA en het speelveld aan de overzijde van de weg, opnieuw worden ingericht. Dit is nodig ten behoeve van het parkeren en het halen/brengen voor de in de MFA aanwezige functies.

Terinzagelegging en gelegenheid tot het indienen van een zienswijze

Wat ligt er ter inzage en voor wie en wanneer?

Het (digitale) ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage van vrijdag 29 januari 2010 tot vrijdag 12 maart 2010.

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0074.BPNMFAOudeschoot-O001).

Daarnaast is een afdruk van het digitale ontwerpbestemmingsplan in te zien tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen en in Buurtcentrum De Rank, Stevinstraat 2 te Oudeschoot (tijdens openingstijden).

Het digitale ontwerpbestemmingsplan is eveneens in te zien via de gemeentelijke website www.heerenveen.nl onder de kopjes actueel/ter inzage door middel van een link naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende genoemde periode kan door eenieder schriftelijk of mondeling (naar eigen keuze) een zienswijze kenbaar worden gemaakt bij de gemeenteraad. Dit kunt u doen op de volgende wijze:

  • Schriftelijk t.a.v. de gemeenteraad van Heerenveen, Postbus 15000, 8440 GA te Heerenveen.

  • Mondeling bij de heer H. Meijerink, telefoon 0513-617617. Dat kan op maandag, dinsdag en woensdag tussen 9 en 16 uur of op afspraak.

Heerenveen, 28 januari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven