Vastgesteld bestemmingsplan ‘III Eindhoven binnen de Ring (garageboxen Nieuwe Fellenoord)’

De Gemeenteraad van Eindhoven heeft op 20 juli 2010 het bestemmingsplan ‘III Eindhoven binnen de Ring (garageboxen Nieuwe Fellenoord)’ vastgesteld op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad geen wijzigingen aangebracht.

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om bergingen en schuren op een binnenterrein te vervangen door vijf garageboxen, nieuwe bergingen voor bovenwoningen en magazijnruimte voor nabijgelegen winkels. Het plangebied is circa 340 m2 en de bebouwde oppervlakte neemt door dit bouwplan met 130 m2 toe.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 5 augustus 2010 tot en met woensdag 15 september 2010 ter inzage op onderstaande adressen:

  • het informatiecentrum van het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven. Het Inwonersplein is geopend op maandag en vrijdag van 10.00–19.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 17.00 uur. Bezoek zonder voorafgaande afspraak is alleen mogelijk op maandag de gehele dag en op de overige werkdagen tot 13.00 uur. Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040.

  • de informatiebalie van het Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven (openingstijden: maandag van 8.30–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur).

Daarnaast kan het bestemmingsplan III Eindhoven binnen de Ring worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80071-0301

De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80071-/NL.IMRO.0772.80071-0301/

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende deze termijn beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 16 september 2010. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven