stcrt-2010-1230-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Hoofddorp Sauna & Thermen’

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de ‘Wet ruimtelijke ordening’ bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 17 december 2009, nummer 09.0021072, het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Sauna & Thermen’ heeft gewijzigd vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplangebied omvat gedeeltelijk het gebied tussen de Bennebroekerweg, de Nieuwe Bennebroekerweg, Hoofdweg-Oost en de Spoorlaan. Deze strook zal worden ingericht als overgangsgebied van stedelijk naar recreatiegebied. Een initiatiefnemer gaat binnen die locatie een wellnesscentrum realiseren.

De gemeenteraad heeft besloten naar aanleiding van de ingebrachte zienswijze en ambtshalve het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen betreffen in essentie de volgende.

In de regels is:

  • de totale oppervlakte aan gebouwen ten behoeve van koude- en warmteopslag buiten het bouwvlak vanwege gewenste flexibiliteit gewijzigd van 160 m2 in 300 m2.

In de toelichting is:

  • een afbeelding van de huidige waterstructuur (Watersysteemkaart) opgenomen in § 2.5.

  • in § 4.8, laatste alinea, laatste zin over de materialisatie een nieuwe zin opgenomen, namelijk ‘In het geval van Thermen Holiday Hoofddorp zal er sprake zijn van een integraal duurzame installatie, die aansluit op de architectuur van het hoofdgebouw, zoals vormgegeven door 24H Architecture: lichte gevels met een goed geïsoleerde kelder en dak en een inbouwpakket met veel cellenbeton. De ventilatie grotendeels middels luchtbehandeling, zodat ook warmteterugwinning mogelijk is.’;

  • de tweede alinea van § 6.3 ‘Het thermencomplex, met al zijn energiebehoevende activiteiten ... t/m ... 10 tot 15 procent gunstiger zal zijn dan gebruikelijk.’ verwijderd en de derde alinea daarop aangepast;

  • de laatste zin van de tweede alinea van § 6.5.2 aangepast door ‘Voor de riolering zal een plan worden opgesteld, nu duidelijk is op welke manier de watercompensatie zal plaatsvinden.’ te vervangen door ‘Voor de aanleg van de riolering worden de richtlijnen van het Hoogheemraadschap van Rijnland gevolgd’;

  • in § 6.1 ‘118 meter bij 32 meter’ gewijzigd in ‘ongeveer 121,5 bij 33 meter’;

  • de laatste alinea van § 6.1 verwijderd, omdat de fietsroute niet ook ten oosten van de Hoofdvaart gesitueerd is;

  • in § 6.3 in de laatste alinea het gestelde over zonneboilers verwijderd.

Een aantal ondergeschikte redactionele wijzigingen is aangebracht.

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Hoofddorp Sauna & Thermen’ ligt ter inzage in het Informatiecentrum/CBI in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

De terinzagelegging begint op 29 januari 2010 en duurt zes weken. Ook op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl) kunnen de planstukken worden geraadpleegd.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerking treden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hoofddorp, 28 januari 2010

Naar boven